Zarif: "Siyonist işgal rejimi ile normalleşme Trump için bir seçim yatırımıdır"

Zarif: "Siyonist işgal rejimi ile normalleşme Trump için bir seçim yatırımıdır"

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, BAE ile Bahreyn’in, ABD'nin gözetiminde Siyonist işgal rejimi ile diplomatik ilişkiler kurmak için anlaşmaya varmalarının Trump için bir “seçim yatırımı” olduğunu söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Cevad, iki körfez ülkesinin işgal rejimi ile sözde normalleşme anlaşmasına varması hakkında resmi Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Zarif, BAE ve Bahreyn'in siyionist işgal rejimi ile ilişkilerini normalleştirilmesiyle ilgili olarak, "ABD Başkanı Trump, acizce bir seçim fotoğrafının peşinde." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Zarif, şunları kaydetti: “Trump'ın damadı, ABD'nin bölgedeki Arap müşterilerini onunla seçim fotoğrafı çekmeye mecbur etti. Fakat ‘barış anlaşması' düşmanlar değil, kadim müttefikler arasında imzalandı. Ne diplomatik bir gelişme! Sonrakileri de bekleyin."

Trump, 13 Ağustos'ta işgal rejimi ile BAE'nin "ilişkilerini tamamen normalleştirmek" için anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu. Trump, 11 Eylül'de de BAE'nin ardından Bahreyn'in işgal rejimi ile ilişkileri normalleştirme konusunda anlaşmaya vardığını açıklamıştı.

Bahreyn; Mısır, Ürdün ve BAE'nin ardından siyonist işgal rejimi ile normalleşme anlaşmasına varan dördüncü Arap ülkesi olmuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.