Zarif: Türkiye, Mali Eylem Görev Gücü konusunda İran'ı destekledi

Zarif: Türkiye, Mali Eylem Görev Gücü konusunda İran'ı destekledi

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, kısaca FATF adı ile bilinen Mali Eylem Görev Gücü toplantısında Türkiye dahil birçok ülkenin İran'ın yanında saf tuttuğunu belirtti.

Zarif, "Bize terörist deyip bu toplantının işlevselliğini bozan ABD ve israil, dünyanın en büyük terörist rejimleridir. ABD, İran'a karşı evham ve yalandan başka bir şey söylemiyor." dedi.

İran'ın ABD'nin ekonomik terörü ile karşı karşıya kaldığını ifade eden Zarif, "Bu ekonomik terör de ABD'de bir grubun her zaman İran hakkında yalan söylediği için oluşturulan evhamdan kaynaklanıyor." diye konuştu.

Ambargoların uygulanmasından sonra bu grubun ABD yönetimine İran hükümetinin iki üç ay içinde dağılacağını söylediklerini belirten Zarif, ''Hala Pompeo gibi cahil biri, Trump'a İran hükümetinin birkaç ay içinde dağılabileceğini söylüyor. Biz onun yanıldığını ve halkın hükümeti desteklediğini ve maksimum baskı politikasının sonuçsuz kaldığını biliyoruz." açıklamasını yaptı.

Halkın dış politika alanında katılım göstermesinin etkilerine işaret eden Zarif, "Ben dış politikada meslektaşlarımdan ambargolara karşı durmaları için çabalarının artırılmasını ve ABD'yi müzakere masasına getirtmek mecburiyetinde bırakmalarını istiyorum. Bu müzakere de ABD'nin terk ettiği masa değil, P5+1 grubu ile yapılacak müzakeredir." diye ekledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler