Zekât dünyanın dengesini muhafaza etmek içindir

Zekât dünyanın dengesini muhafaza etmek içindir

​Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, dünyanın dengesini zekat, infak ve yardımlaşmayla muhafaza edilebileceğini söyledi.

Muğla’da STK temsilcileri ve iş insanlarıyla bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, dünyanın dengesinin bozulduğunu, bir tarafta insanların açlıktan, diğer tarafta ise çok yemekten öldüğünü ifade ederek, dünyanın dengesini zekat, infak ve yardımlaşmayla muhafaza edileceğini belirtti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Muğla’da sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve iş insanlarıyla bir araya geldi.

Muğla İl Müftülüğünce düzenlenen toplantıda konuşan Erbaş, "İslam, yeryüzünün dengesinin bozulmasını engelleyen bir sistemdir. Bütün peygamberler bunun için gönderilmiştir. Hazreti Adem'den Hazreti Muhammed'e kadar hepsi İslam'ı getirmiştir." dedi.

Erbaş, Kur’an-ı Kerim’de yardımlaşma, paylaşma ve dayanışmayla ilgili 250 ayet olduğunu belirterek, Bir ayeti sizinle paylaşmak isterim, Onlar, o infak sahibi kimseler, varlıkta da verirler, darlıkta da verirler. Onlar muhsinlerdir. Allah muhsinleri sever. Yani iyi insanları ve iyilik yapan insanları Allah sever, diye ayet bitiyor. Bu yüzden bizim medeniyetimizde yardımlaşma anlayışını geliştirmek için vakıflar, dernekler kurmuştur. Vakıf, bir başkası için çalışmak, hayatını o yola adamak demektir. Dolayısıyla bizim medeniyetimizin en önemli kurumlarından birisidir vakıf." diye konuştu.

Dünyanın dengesinin bozulmasını engellemede zekat müessesesinin önemini anlatan Erbaş, şöyle devam etti:

"Dünyanın dengesinin muhafaza edilmesi lazım. Bugün öyle bozulmuş ki, biz çırpınıyoruz, uğraşıyoruz. Nerede bir fakirimiz var, nerede bir yetim var oralara ulaşalım diye.  Dünyanın bir tarafında insanlar açlıktan, diğer tarafında tokluktan, çok yemekten ölüyor. Bakar mısınız dünyanın dengesi nasıl bozulmuş. İşte zekat, infak, yardımlaşma bu dengeyi muhafaza etmek içindir. Bakara Suresinde, ihtiyaç sahibi insanlara borç verin diye emir var. Bütün bunlar, işte o dengeyi muhafaza etmek için emredilmiş ilkelerdir."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.