Zerdüşt Parkı Ahmed'ê Xanê Parkı oldu

Zerdüşt Parkı Ahmed'ê Xanê Parkı oldu

Siirt'in Kurtalan ilçe belediyesinin BDP'nin elinden çıkmasının ardından halk arasında Zerdüşt Parkı olarak adlandırılan Barış Manço parkının adı Ahmed'ê Xanê olarak değiştirildi.

SİİRT - Kurtalan'da belediyenin BDP'nin elinden çıkmasının ardından ilçe halkı arasında içindeki figürlerden dolayı Zerdüşt Parkı olarak adlandırılan Barış Manço parkının ismi, halkın isteği doğrultusunda Ahmed'ê Xanê olarak değiştirildi.
BDP'li belediye tarafından parka yerleştirilen Zerdüşt dinini temsil eden kimi figürler de yeni belediye yönetimi tarafından parktan kaldırıldı.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kurtalan Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Minaz, "Halk arasında Zerdüşt parkı olarak adlandırılan, ancak resmiyette Barış Manço ismi olan parkımızın adını belediye meclis kararıyla Ahmed ê Xanê parkı olarak değiştirdik." dedi.

 

Park içerisinde bulunan Zerdüşt figürlerini halkın isteği doğrultusunda söktüklerini ifade eden Minaz, "Bu Zerdüşt figürlerinin yerine İslam'a ve Kürt halkına mal olmuş önemli şahsiyetlerin eserlerini asmayı, birkaç sayfa Kur'an-ı Kerim ayetlerini ve büyük bir şelale yapmayı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

 

BDP'lilerden İslami figürlere tahammülsüzlük
Belediyenin bu kararını protesto eden BDP'li bir grup, sökülen Zerdüşt figürlerinin önünde basın açıklaması yaparak olayı protesto etti. Zerdüşt dinini temsil eden figürlerin sökülmesine tepki gösteren BDP'lilerin basın açıklamasını değerlendiren Kurtalan Belediye Başkan Vekili Ahmet Minaz, "Siyasi olarak kimseye bir art niyetimiz yok, halkın talebi doğrultusunda bu çalışmaları yapıyoruz. Yapacağımız bu çalışmaları mübarek Ramazan ayı gelmeden tamamlamayı hedefliyoruz." dedi.  
Yaklaşık 15 yıldır BDP'nin elinde olan Kurtalan Belediyesi son seçimlerde AK Partinin eline geçti. Halk arasında Zerdüşt Parkı olarak ifade edilen ancak resmiyette Barış Manço parkı olan parka, BDP'li belediye yönetimi 4- 5 yıl önce Zerdüşt dinini temsil eden figürler yerleştirilmişti. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.