Zerey Ailesi Ani Gelen Ölüm Haberiyle Sarsıldı

Zerey Ailesi Ani Gelen Ölüm Haberiyle Sarsıldı

Geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Abdulvahap Zerey’in İsviçre ve Almanya’da yaşayan aile fertleri vefat haberi üzerine hüzne boğulurken, merhumun Kardeşi Nasrettin Zerey ağabeyi hakkında bilinmeyen gerçekleri de anlattı.

İSVİÇRE – HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı Ekrem Zerey'in ağabeyi Abdulvahap Zerey, dün öğle saatlerinde Şırnak'ın İdil ilçesi yakınlarında meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybederek Şırnak İdil’e bağlı Bozburun (Zınarex) köyünde toprağa verildi.

Merhum’un İsviçre’nin Basel şehrinde yaşayan kardeşi Nasrettin Zerey’in taziye için gelen ziyaretçilerin akınına uğradı. Yaklaşık 11 yıldır İsviçre’nin Basel şehrinde yaşayan Nasrettin Zerey, Türkiye’de maruz kaldığı haksızlıklar nedeniyle hicret etmek zorunda kalmış ve ağabeyinin taziyesine gidemiyor. Aslında Nasrettin Zerey bu gün Türkiye’ye gidemeyen onlarca mağdurdan sadece biri.

Muhacir Kardeşi Taziyeye Gidemiyor

Acılı bir şekilde yaşanan trafik kazasının ardından ağabeyinin cenazesine katılamamanın çok zor bir durum olduğunu belirten kardeş Nasrettin Zerey, Türkiye gidememesinin devletin özellikle 90’lı yıllarda dindar Müslümanlara yönelik yapmış olduğu zulüm ve baskılar olduğunu, Doğu ve Güneydoğu bölgesinde dindar olan insanların çoğunun gözaltına alındığını, işkencelere tabi tutulduğunu, iftiralara maruz bırakıldığını ve birçoğunun da şehit edildiğini ifade etti. Zerey, Türkiye’de haksızlıklara maruz kalan dindar insanların mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik bu gün hala bir düzenleme yapılmadığı gerçeğini dile getirerek, barışın konuşulduğu bir dönemde dindar insanların mağduriyetlerine yönelik düzenlemelerin yapılmasını istedi.

Babam Her Zaman Bize İslami Bir Yaşamı Öğütledi

Merhumun Almanya’da yaşayan oğlu Garbi Zerey ise, babasını anlatırken onu tanıyan herkes tarafından sevilen biri olduğunu, dinine bağlı bir yaşam sürdürdüğünü, çocuklarına her daim İslam yolunda yürümeleri için tavsiye ve öğütte bulunduğunu, küçüklüğünden beri babasının yönlendirmesi ve tavsiyeleri neticesinde İslam’ı yaşamaya çalıştığını ve kendilerini helal rızıkla büyüttüğünü aktardı.

Gözaltına Alanlar Komplolar Hazırladı

Öte yandan merhum’un arkadaşlarından öğrendiğimiz bir başka hakikat ise merhum Abdulvahap Zerey’in defalarca haksız bir şekilde gözaltına alındığı ve bir defasında kendisini gözaltına alanların askeri kışla bölgesinde kendisine kaçmasını istedikleri gerçeğidir. Bunun sebebini araştırdığımızda ise karşılaştığımız diğer bir gerçek ise, bunu yapması halinde arkadan kendisini vurarak resmi makamlara ‘kaçmaya çalışırken vuruldu’ şeklinde bir kılıf uydurulacağı oldu. Tabi merhum Zerey bu gerçeğin farkında olduğu için ‘kaçmakta serbestsin buradan kaçabilirsin’ şeklindeki komplolara gelmeyerek kendisini gözaltına alanların heveslerini boşa çıkarıyor. (Hürseda Haber)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.