Zeytinyağından yapılan sabunlar rağbet görüyor

Zeytinyağı ile doğal sabun üreten Esra Uçan, zeytinyağından sabunun çok faydalı olduğunu belirterek el yapımı sabunlara rağbetin olduğunu söyledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezinde açılan ve Türkiye’nin birçok ilinden çok sayıda firmanın katıldığı 10. Gıda ve Yöresel ürünler fuarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Türkiye’nin birçok ilinden çok sayıda firmanın katıldığı fuarda yöresel ürünler satışa sunuldu.

Fuar alanında doğal ve el yapımı sabun satan Esra Uçan, zeytinyağından ürettiği sabunlar ile ilgili İLKHA'ya konuştu.

"Zeytinyağı, uzun süreli kadim bir zamandan gelen bir şeydir"

2.png

Esra Uçan

Zeytinyağından yaptığı sabunlardan ve faydalarından bahseden Uçan, "Sabunlarımın hepsinin ana maddesi zeytinyağıdır. Zeytinyağının içerisinde şifalı bitkiler var. Zeytinyağı, uzun süreli kadim bir zamandan gelen bir şeydir. Göbeklitepe'de bile kullanıldığına dair bulgular var. Ağacı 5 bin yıl yaşayan bir ağaçtır. Araştırılsa daha fazla da öteye gidebilir. Zeytinyağı uzun ömür, dinçlik, sağlık ve doğallık demektir." dedi.


"Sabunların bekleme aşaması var"

Sabun yapmanın çok zamanını almadığını ifade eden Uçan, "Sabunu yapmamız uzun süremizi almıyor. Günde 70 tane 100 tane sabun yapabiliyorum. Sabunların bekleme aşaması var. Minimum 6 haftadır. Üzerinden yıl geçen sabun daha güzelleşiyor ve faydalı oluyor. Sabunun en az 2 ay veya 6 hafta beklemesi gerekiyor ki ph'ın dengeli olarak kullanabilmesi içindir. Sabunun ham maddesi zeytinyağı, sodyum hidroksit ve sudur. Çözelti olarak suyu kullanıyoruz." diye konuştu.

"Sabunlara rağbet güzel"

1.png

Zeytinyağlı sabunun aşamalarını anlatan Uçan, "Sodyum hidroksiti suda çözelti yapmamız gerekir. Çözeltiden sonra zeytinyağı ile buluşturup onu belirli bir aşamaya getirip sonradan kalıplara dökerek sabun yapıyoruz. 1 gün bekledikten sonra kalıplardan çıkartıp kuruma aşamasına alıyoruz. Sabunlara rağbet güzel; çünkü doğal. El yapımı olduğu ve ev hanımı olarak böyle bir şey yapmam daha bir ilgi çekiyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.