Zincir marketlerde de tanzim ürünleri satılacak

Zincir marketlerde de tanzim ürünleri satılacak

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tanzim satış noktaları haricinde zincir marketlere de tanzim satış yapılacağını açıkladı.

Manisa'nın Salihli ilçesine gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, burada açıklamalarda bulundu. Bakan Pakdemirli, zincir marketlerde de tanzim ürünlerin satışının yapılacağını ifade etti.  

Spekülatif fiyat artışlarının önüne geçmek amacıyla tanzim satış yapıldığını belirten Pakdemirli, şöyle konuştu: "Son zamanlarda yaşanan gıda, yaş meyve ve sebze fiyatlarındaki üretici ve tüketici aleyhine yaşanan spekülatif fiyat artışlarının devlet eliyle üretici ve tüketici lehine regüle edilmesi amacıyla Ankara, İstanbul, Bursa, Balıkesir, Samsun Gaziantep ve Trabzon başta olmak üzere büyükşehir belediyelerince belediye tanzim satış noktaları oluşturulmuştur. 110 tanzim satış noktasının yanı sıra ayrıca ulusal market zincirlilerinin toplamda yaklaşık 16 bin şubesine tanzim satış kapsamında belirli ürün gruplarında tarım kredi kooperatiflerince ürün tedariki yapılmaya başlanmıştır." dedi.

Bakan Pakdemirli, "Bugün itibariyle arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde bildiğiniz üzere zeytinyağında 80 kuruş bir primimiz vardı. Bu primlerle ilgili tekrar bir çalışma yapılacak. Bunun haricinde tane zeytine de prim vermeye başlıyor olacağız. Tahmin ediyorum rakamlar 15 ile 20 kuruş arası olabilir. Bu konuyu arkadaşlarımız henüz çalışıyorlar. Zeytin üreticilerimiz de tane zeytine prim almış olacaktır. Bunun müjdesini de buradan vermiş olalım." ifadelerini kullandı. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.