Zonguldak'ta 'metan' faciası: 8 ölü

Zonguldak'ta 'metan' faciası: 8 ölü

Zonguldak’ta bir maden ocağında metan gazı birikmesi oldu. Haber alınamayan 9 madenciden 8'inin cesedine ulaşıldı. Madendeki 1 işçi ise ağır yaralı olarak kurtarıldı.

Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında metan birikmesi yaşandı.

Çalışmalar sonucunda 8 işçinin cesedine ulaşıldı.

İşçilerden 5'i gazdan zehirlenerek, 3'ü ise metan gazının açığa çıkması sırasında oluşan göçük altında kalarak hayatını kaybetti. 1 işçi ise ağır yaralı kurtarıldı.

Türkiye Taş Kömürü (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağındaki galerinin başka bir bölümünde mahsur kalan 6 işçi yer üstüne sağ çıkarıldı.



TTK Genel Müdürü Burhan İnan, maden ocağının -630 kodunda kömür degajının ardından açığa çıkan metan gazı nedeniyle, kömür ocağının başka bir bölümünde mahsur kalan ve gaz nedeniyle yer üstüne çıkarılamayan 6 işçiye ulaşıldığını söyledi.

Sağlık durumları iyi olan işçilerin yer üstüne çıkarıldığını ve kontrol amaçlı hastaneye götürüldüğünü aktaran İnan, şunları kaydetti:

''Metan gazından etkilenen ve göçük altında kalan işçilerle ilgili çalışmalarımız sürüyor. Son tespitlerimize göre, gazdan etkilenen ve göçük altında kalan işçi sayısının 9 olduğunu belirledik. Özel firma ile yaptığımız görüşme sonucunda, köyündeki kar nedeniyle işe gelmediğini belirlediğimiz maden işçisinin yerine, başka birinin görevlendirildiğini tespit ettik. 9 madenciden 8'inin hayatını kaybettiğini tahmin ediyoruz. Bu rakam cenazelerin tamamına ulaştıktan sonra kesinlik kazanacak.''



Maden ocağında metan gazının açığa çıkması nedeniyle hayatını kaybeden 8 işçinin isimleri belli oldu.

TTK Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Özçelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, maden ocağında yaşamını yitiren işçilerin isimlerinin Hüseyin Kürekçi, Hasan Bozacı, Muharrem Yapıcı, Yüksel Koca, Ahmet Şekerci, Köksal Kadıoğlu, Muhsin Akyüz ve Satılmış Arslan olduğunu söyledi.

Özçelik, işçilerden Hayrettin Dağkıran'ın ise kaza mahallinden sağ çıkarıldığını kaydetti. (ntv ve ajanslar)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler