Zor günler geçiren kırtasiye esnafı desteklenmeli

Zor günler geçiren kırtasiye esnafı desteklenmeli

İş yapamadıkları için zor günler geçiren kırtasiye esnafını ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, kırtasiye sektöründeki esnafların taleplerinin yerine getirilerek desteklenmeleri gerektiğini belirtti.

Pandemiden etkilenen iş yerlerine yönelik ziyaretlerini sürdüren HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Durmaz, son ziyaretlerini kırtasiye esnafına yaptı.

İl merkezindeki kırtasiyecileri ziyaret eden Durmaz, iş yeri sahipleri ve çalışanlarla bir araya gelerek yaşadıkları sorun ve sıkıntıları kendilerinden dinledi.

Yerel esnafın mağduriyetlerinin giderilmesi için atılan adımların yetersiz olduğuna dikkat çeken Durmaz, kırtasiye esnafının çek ve kira ödemeleri konusunda yetkililerden daha kapsayıcı adımlar atılması yönünde taleplerinin olduğunu söyledi.

“Kırtasiye esnafı çok zor durumda”

Pandemi sürecinden en çok etkilenen iş yerlerinin başında kırtasiye esnafının geldiğini belirten Durmaz, “Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını, birçok sektörü zor durumda bıraktığı gibi kırtasiye esnafını da çok zor durumda bıraktı. Pandemi sürecinden en fazla etkilenen işyerlerinin başında, kırtasiye esnafı geliyor. Kırtasiye esnafı çok zor günler geçiriyor. Aylardır okullar kapalı, esnaflar bir ümitle okulların açılmasını bekliyorlardı. Ancak pandeminin seyrini düşürmemesi neticesinde okullar açılmadı. Okullar açılmadığı için iş yapamayan kırtasiye esnafı, kira ve çek ödemelerini yapmakta zorlanıyor.” ifadelerini kullandı.

“Kırtasiye esnafına sahip çıkılmalı ve seslerine kulak verilmeli”

Pandemi sürecinde esnafları yalnız bırakmadıklarını vurgulayan Durmaz, “Zor günler geçiren esnafı yalnız bırakmadık. Sorun ve sıkıntıların dinlemek için onları heyetimizle birlikte ziyaret ettik. Bugün de kırtasiye esnafına misafir olduk, onları ziyaret ettik. Kırtasiye esnafının mağduriyeti söz konusudur. Kimi kırtasiye esnafı iflasın eşiğine gelmiş. Yıllardır Batmanımıza hizmet eden kırtasiye esnafına sahip çıkılmalı ve seslerine kulak verilip talepleri yerine getirilmelidir.” şeklinde konuştu.

“İlimizin ekonomisinin büyümesi için yerel esnaf desteklenmeli”

Yerelde esnafların desteklenmesinin önemine vurgu yapan Durmaz, “Yerel esnaf, ne kadar desteklenirse, ilimizin yerel anlamda ekonomisi büyür. Dolaysıyla, ilimizin ekonomisinin büyümesi için yerel esnafın desteklenmesi gerekir. Hep birlikte yerel esnafı desteklememiz gerekir. Mağduriyet yaşayan, sıkıntı çeken, iş yapamayan, kirasını ve çeklerini ödeyemeyen esnafa yetkililer destek vermelidir. Kırtasiye esnafı bu konuda adımların atılmasın beklemektedir.” dedi.


Zor günler geçiren kırtasiye esnafı desteklenmeli

Zor günler geçiren kırtasiye esnafı desteklenmeli

Zor günler geçiren kırtasiye esnafı desteklenmeli

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.