150 bin hayvanın soy kütüğü oluşturulacak

150 bin hayvanın soy kütüğü oluşturulacak

​Tarım ve Orman Bakanlığı, Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriya Erdurmuş, bu yıl yaklaşık 150 bin koyun ve keçinin soy kütüğünün oluşturulacağını söyledi.

Ankara’nın Gölbaşı ilçesi Çeltek köyünde bir hayvan çiftliğini ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanlığı, Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriya Erdurmuş, 2020 yılında soy kütüğü projesinin hayata geçeceğini belirtti.

Projeyle ilgili çiftçilere bilgi veren Erdurmuş, 2020 yılında küçükbaş hayvan üreticilerine yaklaşık bir milyar liralık destek sağlayacaklarını ifade etti.

Türkiye'de ilk defa küçükbaş hayvanda soy kütüğü çalışmasını başlattıklarını söyleyen Erdurmuş, "Küçükbaşta bakanlığımızın farklı projeleri vardı ama ilk defa ülkesel anlamda soy kütüğü kayıt sistemi ortaya kondu. 2020 yılında yaklaşık 150 bin hayvanla başlayacağımız proje, akabindeki yıllarda artarak devam edecek. Tüm Türkiye’yi temsil edecek şekilde 21 koyun, 5 keçi ırkında soy kütüğü kayıt sistemine başlayacağız. Bu çalışmayı yaparken olayı cazip hale getirme adına bakanlığımızın desteklemeleri olacak. Sisteme dahil olan üreticilerimiz soy kütüğüne dahil olan hayvan başına 100 lira ilave destek almış olacak. Soy kütüğüne dahil olmuş hayvanlardan elde edilen koç, tekeleri satın alan diğer üreticilerimize de 500 lira desteğimiz olacak." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.