154 aşiret liderinden ailelere destek ziyareti

154 aşiret liderinden ailelere destek ziyareti

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde bulunan 19 ildeki 154 aşireti temsilen evlatları için oturma eylemi yapan aileleri ziyarete gelen aşiret liderleri ile kanaat önderleri, ailelere desteklerini belirttiler.

Çocuklarının, PKK tarafından kandırılarak kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelere destekler sürüyor.

KADİM Aşiretler Federasyonu'na bağlı aşiret liderleri ile kanaat önderleri, dağa kaçırılan çocukları için eylem yapan aileleri ziyaret ederek desteklerini belirttiler.

Burada bir açıklama yapan KADİM Aşiretler Federasyonu Genel Başkanı Rasim Aslan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde bulunan 19 ildeki 154 aşiret liderini temsilen ailelere destek ziyaretinde bulunduklarını ifade etti.

"Bu anneler Türkiye'deki bütün anneleri temsil ediyor"

Çocukları dağa kaçırılan ailelerin acılarını paylaşıp direnişlerini desteklediklerini vurgulayan Aslan, "Sadece Doğu ve Güneydoğu Bölgelerini temsil etmiyoruz. Türkiye'deki tüm aşiretleri temsil edecek şekilde kurulmuşuz. Bugün burada bulunmamızın sebebi buradaki annelerimizin acılarını paylaşmaktır. Allah hiçbir anneye evlat acısı vermesin. Bundan zor bir şey yoktur. Bu anneler Türkiye'deki bütün anneleri temsil ediyor. Ümit ediyorum ki herkes insafa gelir ve bu annelerin evlatlarına kavuşmalarına yardımcı olur." dedi.

"Annelerin, yanan bir ağaç kadar yanınızda değeri yok mudur?"

Konuşmasının devamında Aslan, şunları söyledi: "Gezi Parkı, Kaz Dağları, İzmir'deki orman yangını gibi meselelerde insanları toplayarak yürüyüşe geçenler ve halkın gözünde, sözde insan hak ve özgürlüklerini koruduklarını belirten şahıslara soruyorum; yüreği ve hayatı yanan bu genç neslin ve ailelerin, yanan bir ağaç kadar yanınızda değeri yok mudur? Sizler neredesiniz? Bir kez daha belirtmek istiyoruz ki, Doğu ve Güneydoğu'daki tüm aşiretler olarak bu annelerin yanındayız. Acılarını paylaşıyoruz."

"HDP milletvekillerinin hangisinin çocuğu dağda?"

İzol Aşiret lideri Abdullah Yalçın ise HDP'ye tepki göstererek, "HDP milletvekillerinin hangisinin çocuğu dağda? Varsa bir tanesi biz de dağa çıkalım. Allah'tan korksunlar, yeter artık." ifadelerini kullandı.

Seçim zamanında HDP'lilerin kapılarını çaldığını, onun dışında hiçbir desteklerini görmediklerini belirten gözü yaşlı aileler de çocuklarına bir an önce kavuşmak istediklerini, çocuklarının cenazelerine dahi razı olduklarını kaydettiler.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.