18 milyon öğrenci ders başı yaptı

18 milyon öğrenci ders başı yaptı

23 Ocak'ta başlayan yarıyıl tatilinin ardından yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 800 bin öğretmen ders başı yaptı.

2016-2017 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminin başlamasıyla yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 800 bin öğretmen ders başı yaptı.

Bu dönem Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının işbirliğiyle okullarda "Okul Sütü Programı" başlayacak. Öğrencilere haftanın belirli günlerinde süt dağıtımı yapılacak.

8'inci sınıf öğrencileri 26 ve 27 Nisan'da TEOG sınavlarına girecek.

Üniversite adayları için Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 12 Mart'ta gerçekleştirilecek. Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) ise 10 ve 11 Haziran ile 17 ve 18 Haziran'da beş oturum şeklinde yapılacak.

Diyarbakır’da 450 bin öğrenci ders başı yaptı

23 Ocak'ta başlayan 2016-2017 eğitim-öğretim yılının sömestr tatilinin bitmesiyle Diyarbakır’da bin 616 okulda, 447 bin 416 öğrenci ve 18 bin 758 öğretmen ders başı yaptı.

14 günlük yarıyıl tatili ardından sabahın erken saatlerinden okulun yolunu tutan öğrenciler, tatili İLKHA mikrofonuna değerlendirdi.

Okulun tekrar başlamasının mutluluğunu yaşayan öğrenciler, hava şartlarının kötü olması nedeniyle fazla oyun oynamadıklarını, vakitlerini kitap okuyup, ders çalışarak geçirdiklerini belirtti.

Tatili çok iyi değerlendiremediğini belirten Muhammed Enes Polat ve Mehmet Meçin, okulların açılmasıyla kendisini heyecan kapladığını söyledi. Okul okumanın güzel bir duygu olduğunu dile getiren Polat ve Meçin,  bu dönem derslerine daha iyi çalışacaklarını ifade ettiler.

Tatilinin güzel geçtiğini belirten Zeynep Polat ise "Tatilde Arapça çalıştım. Okulu özledim. Bu dönemde başarılı olmak istiyorum. Annem benden onur belgesi bekliyor." dedi.

Fatma Kazan, "Okul açıldığı için çok mutlu oldum. Evde ders çalışıp kitap okudum. Arapça hocamın bize verdiği dersleri de tatilde çalıştım. Derslerime yoğun bir tempoda çalışacağım. Başarı belgesi bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Esranur Atlı da "Tatilim iyi geçti, ders çalıştım. Köye gittim,  gezdim. Yakınlarımı ziyaret ettim. Şimdi okul açıldı. Heyecanlıyım. İyi geçeceğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Tatilde bol bol ders çalıştığını söyleyen Helin Rojda Gökdemir, "Hava soğuk olduğu için fazla dışarı çıkmıyordum. Şimdi okul açıldı, memnunum. Allah, kimseyi okulsuz bırakmasın. Bence bu dönem dersler çok iyi geçecek. Çok hazırlandım bu döneme." dedi.

Mehmet Emin Nergiz, "Tatilde 9 günümü evde çalışarak geçirdim. Bazen kar ile oynadım, bazen dershaneye giderek ders çalıştım. Bu sene çok güzel geçecek. Herkese başarılar diliyorum." diye konuştu.

İLKHA























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler