2016 Aksaray kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

2016 Aksaray kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Aksaray İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AKSA-DER) tarafından Kutlu Doğum programı düzenlendi.

Aksaray’da Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden AKSA-DER tarafından “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

AKSA-DER’ in Aksaray Hükümet Meydanında yapmayı planladığı Kutlu Doğum etkinliği, Valiliğin iptal etmesiyle nedeniyle Aksaray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans salonunda yapılmasına karar verildi.

Lokman Aydın Hocanın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açılış konuşması yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Aksaray Koordinatörü Bedih Çiftçi, bu seneki Kutlu Doğum etkinliklerinin hükümet meydanında yapmayı planladıklarını ancak Valilik tarafından açık meydana yapılmasına izin verilmediğini hatırlattı.

Çiftçi, “Ara ara birilerinin bu kutlu sevdayı engellemeye çalıştığına, bu sevdayı dört duvar arasına hapsetme uğraşına girdiklerini şahitlik ettik. Ama inanıyoruz ki bu sevdanın önünde hiç kimse duramayacak ve bu sevda Allah’ın izni ve iradesiyle bölük pörçük olmuş ümmetin birliğine vesile olacaktır.” dedi.

Program Özlem Ajans sanatçılarının okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti. Mevlid-i Şerifin okunmasından sonra sanatçı Bilal Dalkılıç birbirinden güzel ilahiler seslendirirken katılımcılarda ilahilerin nakaratlarına hep birlikte eşlik etti.

Programda bir konuşma yapan Doğruhaber Gazetesi yazarı Mehmet Emin Özmen, Aksaray Valiliğinin Kutlu Doğum programını meydanda yapılmasına izin vermediğinin şaşkınlığını yaşadığını belirterek “Gönül isterdi ki sanatçı kardeşlerimizin seslendirdiği ilahilerde olduğu gibi ‘meydanlarda, meydanlarda’ sözlerini Aksaray meydanında seslendirselerdi. Ama ne yazık ki valiliğin almış olduğu bir karar ile bu güzel etkinlik dört duvar arasına hapsedilmeye çalışılıyor. Bizim sevdamız meydanlarda da olsa, dört duvar arasında da olsa devam edecektir.’ ifadelerini kullandı.

Mehmet Emin Özmen’in konuşmasının ardından sahneye çıkan  Aksa Çocuk İlahi Grubu’nun yorumladığı ‘İşte 40 yaşındasın’ isimli şiir katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Program, Lokman Aydın’ın kapanış duası ile son buldu. Program çıkışında bütün katılımcılara Kutlu Doğuma anısına Peygamber Sevdalılar Platformu’nun Türkiye genelinde dağıttığı ‘Peygambere Uyun Ki Allah Sizi Sevsin’ isimli kitap hediye edildi.

İLKHA



















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler