2016 Kocasinan Yeşil Mahalle kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

2016 Kocasinan Yeşil Mahalle kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu Kayseri Koordinatörlüğü tarafından Kocasinan ilçesinde “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed(s.a.v)” konulu kutlu doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Kayseri Kordinatörülüğünü yürüten Kayseri Umut Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Umut-Der) tarafından Kayseri'nin Kocasinan ilçesine bağlı Yeşil Mahallesi'nde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde bu sene etkinlik “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed(s.a.v)” temasıyla gerçekleşti.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kocasinan ilçesine Bağlı Yeşil Mahallesi'nde “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed(s.a.v)” adıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Kayseri Umut Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (Umut-Der) organize ettiği program saat: 13.30'da İbrahim Çay'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Halkın sık sık tekbir ve salavatlar getirdiği program, ses sanatçıları Muhammed Nur ve Ebuzer Bayram’ın okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti. Mevlidin ardından Özlem Ajans sanatçıları Hz Muhammed'i konu alan ilahiler seslendirdi. İlahilere katılımcıların da ellerindeki tevhid bayraklarını sallayarak ve büyük bir coşkuyla eşlik ettikleri görüldü.

Etkinliğe Konuşmacı olarak katılan Abdulkadir Aydoğdu, Vahdet ve kardeşlik konusunda bir konuşma yaparak Hz Hasan ve Hz Hüseyin'in aralarında geçen kardeşlik diyaloglarından kesitler anlattı.

Hz Muhammed'in sahabelere nasihatlerini de aktaran Aydoğdu, “İnsanların arasını bulmak, insanları barıştırabilmek için kardeşlikten başlayalım Hz Ali’nin bir sözü var, 'İnsanın öz kardeşine iyilik yapması zordur.' diyor. Bugünden itibaren başta anneler gelinleriyle, kızlarıyla, çocuklarıyla barışacağız. Kayınvalideler gelinleriyle, hısımlar akrabalar birbirleriyle, aramızdaki ülfeti, muhabbeti ve kardeşliği artırmamız gerekiyor. Küsülü olanları birbirleriyle barıştırmamız gerekiyor. Bugün Vahdet ve Kardeşlik Peygamberi Hz. Muhammed(s.a.v)’i örnek alan bu cemaat Kayseri’de Allah’ın izni ile insanların arasını düzelten, insanların birbirleriyle barışmasına vesile olan, akrabalık bağlarının kuvvetlenmesine vesile olan bir camia bir cemaat olacağız inşaalah. Çünkü biz Muhahammed’e sevdalandık. Çünkü biz cennete tabi olduk. Çünkü biz Allah’ın en hoşnut olduğu sadakayı vermeyi Rabbimizden istiyoruz.” dedi.  

Özlem Ajans sanatçılarının ve Kayseri Umut-Der Çocuk İlahi Gurubunun seslendirdiği ilahilerin ardından program son buldu.

İLKHA

























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.