2016 Oğuzeli Körkün beldesi kutlu doğum etkinliği vide foto peygamber sevdalıları

2016 Oğuzeli Körkün beldesi kutlu doğum etkinliği vide foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Gaziantep’in Oğuzeli ilçesi Körkün beldesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep İl Koordinatörlüğü tarafından Oğuzeli ilçesi Körkün beldesinde “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Körkün beldesinde günler öncesinden etkinlik için hazırlık çalışmaları yapılırken, çalışmalar kapsamında platform üye ve gönüllüleri tarafından tek tek esnaf ve evler gezilerek belde halkı etkinliğe davet edildi. Davetlilere Hz Muhammed'in hayatından kesitler aktaran ‘Hz.Muhammed’e uy ki Allah seni sevsin’ kitabı dağıtıldı.

Sunuculuğunu Muhammed İsmail Kanık’ın yaptığı etkinlik, Deniz Kütükçü’nün Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program daha sonra Mevlithanların okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam ederken, tekbir ve salavatların eksik olmadığı programda, Hz Muhammed'i için bestelenen ilahiler seslendirildi.

Belde meydanında yapılan programın açılış konuşmasını Peygamber Sevdalıları Platformu adına Ökkeş Doğan yaptı.

Programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Nurettin Şirin, bugün İslam coğrafyalarında yaşanan tüm acıların nedeninin vahdet ve kardeşliğin olmayışından kaynaklandığına dikkat çekti.

1400 yıl önce cahiliye döneminin Hz. Muhammed ile asr-ı saadet dönemine dönüştüğünü belirten Şirin, “O, İslam’ı getirince ve O örnek alınınca öyle bir değişim, öyle bir inkılap gerçekleşti ki, Allah’ın izniyle cahiliye devri asr-ı saadet devrine döndü. Biz şu an o devirden bahsederken, asr-ı saadet dönemi diyoruz. Hz. Muhammed (sav) saadete erişilmiştir.” dedi.

Şirin, “Bugün İslam ümmeti üzerinde sıkıntılı günler var. Başımızı nereye çevirsek, Müslümanlar perişan, nereye dönsek Müslümanlar ağlıyor ve nereye dönsek Müslümanlar katlediliyor. Gün yok ki Müslümanlar zulme uğramamış olsun.” ifadelerini kullandı.

Hz Muhammed aleyhi selatu vesselamın insanlığa vahdeti, birliği ve beraberliği getirdiğini vurgulayan Şirin, “O vahdet ve kardeşlik peygamberidir. İnsanları vahdet ve kardeşlik şemsiyesi altında birleştirmiştir. Biliyorsunuz Mekke’den Medine’ye hicret eden sahabeler arasında yaptığı ilk iş kardeşliği tesis etmek olmuştur. Allah Resülünün en büyük gayesi insanları İslam çatısı altında toplamak olmuştur. Bugün İslam âleminin bu duruma düşmesinin en büyük nedeni vahdet ve kardeşliğin olmayışındandır.” şeklinde konuştu.

Daha sonra etkinlikte Peygamber Sevdalıları Platformu Kız İlahi Grubu birbirinden güzel ilahiler seslendirdi. İlahilerin ardından yapılan dua ile etkinlik sona erdi.

İLKHA









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.