6 köy birlik olup Kutlu Doğum Haftasını kutladı

6 köy birlik olup Kutlu Doğum Haftasını kutladı

Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğü ve il Müftülüğü tarafından tarihi Ejder Kervansaray ‘ında Kutlu doğum Haftası etkinliği düzenlendi.

6 köy halkının bir araya geldiği  programda konuşan Iğdır Valisi Davut Haner, ”Bugün burada binlerce yıldır Peygamberin getirdiği bu yüce dini cansiperane yaşatan bir ecdadın yadigarı olan bu mekanda  Kutlu doğum Haftasını kutlamanın gururunu yaşıyorum. Sizlerle birlikte olduğum bu anlamalı kutlamayı yaptığım için gurur duyuyorum. Allah sizleri ve çocuklarınızı fitne ve  fesattan uzak tutsun .Bu yüce Peygamberimizin getirdiği bu dinin güzel ahlakı ile çocuklarınızı yetiştirmenizi  istiyorum. Bizleri yüzyıllardır bu topraklarda bir  arada tutan maya dinimizdi. Bu topraklarda  yaşamak dinimizi yaşatmak için çok bedeller ödedik. Çok istilalara, düşman saldırılarına el birliği ile karşı koyduk. Çok şükür bir arada yaşıyoruz. Ezanlar okunan bu topraklarda kardeşçe yaşıyoruz. Fakat şeytanlar boş durmuyor.  Sizlere bizlere bu toprakları çok görenler var. Nasıl geçmişte el birliği ile birlik içinde olduksa, bundan sonrada bu birliği bozmak isteyen, bu toprakları kan gölüne çevirmek isteyen İslam dininden çıkarmak isteyenlere karşı yine el birliği içinde karşı koyarak Peygamber Efendimizin dinini birliğimizi, vatanımızı el birliği ve gönül birliği içinde yaşatacağız .”dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt’te “Bu tarihi kervansarayda kutlu Doğum Haftasını 6 köy halkıyla kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Bu  birlik beraberlik  Peygamber Efendimiz sayesinde gerçekleşmiştir. Cahiliye karanlığına bir güneş gibi doğan, gelişiyle kız çocuklarını bile hiç acımadan, yüreği sızlamadan öldürebilen taşlaşmış kalpleri yumuşatan İslam  dininin ve onun âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberi Hz. Muhammed’in t (sav) ümmeti olmakla duyduğumuz onuru dile getirirken, İslamiyet’e yakışır Muhammedî ahlakla mücehhez Müslümanlar olmamızı temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

İl Müftüsü  Cüneyt Kulaz da İslam dininin barış, sevgi ve kardeşlik dini olduğunu Diyanet İşleri Başkanlığı olarak daha iyi bir dünya için sevgi, saygı merhamet teması etrafında Hz. Peygamber ve birlikte yaşama ahlakını aşılamaya çalıştıklarına dikkat çektiği konuşmasında öğrencilere Hz.Ali ‘nin (ra) “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” sözünü hatırlatarak, “Öğretmenlerine öf bile diyen Peygamberimizi incitir.” dedi ve konuşmasını  “Dünya bize biz birbirimize emanetiz.” sözleriyle tamamladı.

Daha sonra Kervansaray İlk ve Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin  hazırladıkları programı sundular.

Program misafirlere gül, karanfil ve dini, kitap dağıtımı ile devam eden program, Mevlit okunmasıyla sona ererken,  6 köy halkı ve protokol üyeleri tarihi Ejder Kervansarayında birlikte yemek yediler. (İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.