6 milyon kişiyi ilgilendiren EYT düzenlemesinde sona gelindi

6 milyon kişiyi ilgilendiren EYT düzenlemesinde sona gelindi

EYT düzenlemesi, geçici işçiler, sözleşmeli personel ile taşeronların durumu, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak Kabine Toplantısı'nda ele alınacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün, iç ve dış gündem ile ekonomiye ilişkin gelişmeleri ele almak üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak.

Başörtüsüne anayasal güvence çalışmaları bugünkü kabinenin gündeminde olacak. Hazırlıkları tamamlanan anayasa değişiklik teklifi ele alınacak. Cumhurbaşkanı'nın muhalefete yaptığı referandum çağrısının ardından yol haritası görüşülecek.

Sözleşmeli ve taşeron işçilerin durumuna ilişkin değerlendirme de Kabine toplantısında gündeme gelecek. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) hakkındaki çalışma ile birlikte tüm bu çerçevedeki vatandaşların durumu değerlendirilecek. Kamudaki 550 bin sözleşmeliye yönelik kadro çalışması, mevsimlik ve geçici işçilerin durumu ile yaklaşık 90 bin taşeron işçisinin kadroya alınması için yürütülen çalışmalar görüşülecek.

Ege ve Akdeniz'de yaşanan gelişmeler de Kabine toplantısında görüşülecek. Yunanistan'ın gerilimi tırmandıran tavrına karşı Türkiye'nin atacağı adımlar gündeme gelecek.

Rusya-Ukrayna savaşı da toplantıda ele alınacak.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan millete sesleniş konuşması yapacak. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.