75 yeni okula ihtiyacımız var

75 yeni okula ihtiyacımız var

Gaziantep Valisi Davut Gül, hayırseverlerden okul yaptırmak için arsa bağışı çağrısında bulunarak 400 bin metrekarenin üzerinde 75 tane okul yerine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, Okul Aile Birliği Başkanları ile bir araya gelerek istek, öneri ve şikâyetleri dinledi. Vali Gül, hayırseverlerden okul yaptırmak için arsa bağışı çağrısında bulunarak dört yüz bin metrekarenin üzerinde okul yerine ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Gül, eğitim alanında son 2-3 yılda en büyük yatırımların yapıldığını söyledi.

Gül, “Bizim bir derdimiz var ve bu derdi de çözmemiz için hepinizin yardımına ihtiyacımız var. Hepiniz biliyorsunuz ki iyi okul yok. İyi öğrenci, iyi öğretmen ve hepsinden daha da önemlisi iyi veli var. Okul aile birliği başkanlarımız işte bu iyi velileri temsil eden, bu iyi velilerin sayılarını çoğaltması gereken kişilerdir. Bu açıdan istedik ki okul aile birliği başkanlarımız ile özel bir toplantı yapalım.” dedi.

Hep birlikte güçlerin birleştirilmesi gerektiğini kaydeden Gül, “Takdir edersiniz ki sadece Milli Eğitim, Emniyet, Valilik bir meseleyi çözemiyor. Hepimizin güçlerini birleştirmemiz gerekiyor. Gaziantepliler zeki ve müteşebbis insanlardır. Dolaysıyla sizin çocuklarınıza bizim sahip çıkmamız, sizin çocuklarınıza sizlerin sahip çıkması lazım. Milli Eğitim Bakanlığının Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile çeşitli hedefleri var. Tekli eğitime yani tam gün eğitime geçmek. Bununla ilgili Gaziantep’te son iki-üç yılda çok ciddi anlamda yatırımlar yapılıyor. Gerek merkezi hükümetin katkıları ile gerek büyükşehir ve ilçe belediyelerin katkılarıyla gerekse hayırseverlerin katkıları ile cumhuriyet tarihimizin en büyük eğitim yatırımı yapılıyor.” ifadelerini kullandı.

“75 yeni okula ihtiyacımız var”

20-30 sene önce şehirler planlanırken okul yerlerinin yeterince planlanamadığını belirten Gül, “2019 yılına geldiğimizde fiziksel anlamda sorunlarımızın üçte ikisi çözülmüş olacak. Kalan üçte birlik kısmı ile ilgili olarak kamulaştırma ile ilgili büyük bir sorunumuz var. 20-30 sene önce şehirler planlanırken maalesef okul yerleri yeterince planlanamamış. Şimdi de belediyelerimizle beraber bu okul yerlerini planlıyoruz. Kamulaştırma sorununu çözüyoruz. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Gaziantep’te de biz ikili eğitim yapan okulların bu ihtiyacını çözeceğiz. Mülkiyet sorunları halledilir halledilmez de o yerlerde yeni okullar yapacağız. Yaklaşık 75 yeni okula ihtiyacımız var. Dört yüz bin metrekarenin üzerinde okul yerini kamulaştırmamız gerekiyor. Bu vesile ile kamuoyuna seslenmek istiyoruz. Arsasını bağışlamak isteyen, uygun bedelle satmak isteyen hayırseverlerimiz, vatandaşlarımızı bizimle irtibata geçebilir. Bu sorunu mutlaka çözeceğiz.” şeklinde konuştu.

“Gaziantep, Türkiye’nin en güvenilir şehirlerinde birisi”

Gaziantep’in, Türkiye’nin en güvenilir şehirlerinde birisi olduğunu ifade eden Gül, “Güvenlikle ilgili bir algı var. Sanki her köşe başında bir suçlu duruyor. Bizlerin çocuklarına musallat oluyor ve bununla ilgili her hangi bir mücadele yapılmıyormuş gibi bir algı var. Gaziantep Türkiye’nin en güvenli şehirlerinden bir tanesi. Ama biz Gaziantep’i Türkiye’nin en güvenli şehri yapmak istiyoruz. Peki, bu mümkün mü? Mümkün. Bununla ilgili öncelikle velilerimizin sizlerin gözünün arkanızda kalmaması tüm okullarımıza kamera sistemi kuracağız, polis merkezine entegre edeceğiz. 24 saat okullarımızı gözetleyeceğiz ve kayıt altında olacak. Bazı okullarımızda güvenlik görevlisi yok. Gelecek sene güvenlik görevlisi ihtiyacı olan tüm okullarımıza güvenlik görevlisi verilecek.” diye konuştu.

“Çocuklarımızın sağlıklı olmasını istiyoruz”

Çocukların sağlıklı beslenmesi için kantinlerin de denetleneceğinin altını çizen Vali Gül, son olarak ise şunları söyledi:

“Tüm okullarımızın da beyaz bayrak almasını istiyoruz. Şu anda beyaz bayrak alan okullarımız yaklaşık yüzde 23’tür. Ama biz bunun yüzde 100 olmasını istiyoruz. Veliler beyaz bayrağı gördüğünde okulların denetlendiğinden emin olacak. Yine servislerimizi de emniyetimiz, milli eğitim ve sizler gönüllü olarak bu servislerin denetimini sağlamamız lazım. Böylelikle güvenli okullar, denetlenen okullar çocukların iyi eğitim aldığı okullar ortaya çıkmış olacak. Öğrencilerimizin çok güzel üniversiteleri kazanmasını da istiyoruz. Ama her şeyden önce çocuklarımızın sağlıklı olmasını istiyoruz.”

Toplantıya Vali Gül’ün yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, merkez ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum yetkilileri ve çok sayıda okul aile birliği başkanları katıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.