9 yaşında 4 kitap yazdı

9 yaşında 4 kitap yazdı

9 yaşında 4 kitap yazan Hüseyin Mirhan Coşkun 7'nci Diyarbakır Kitap Fuarı'nın ilgi odağı oldu.

TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği'nin desteğiyle gerçekleştirilen Diyarbakır Kitap Fuarı'na 160 yayınevi ve 250 yazar katıldı.

Diyarbakır Kitap Fuarına katılan yazarlar arasında çok dikkat çeken yazarlardan biri de Türkiye'nin en küçük yazarı ünvanını kazanan Hüseyin Mirhat Coşkun oldu. Başta öğrenciler olmak üzere kitapseverler küçük yazara yoğun ilgi gösterdi.

"Yazının Kadim Coğrafyası" sloganıyla düzenlenen ve 175 bin üzerinde kitapsever ağırlayan fuarda  "Kahraman Denizci", "Gizemli Orman", "Bataklıkta Bir Gün" ve "İki Hırsız Bir Çocuk" adlı hikâye kitaplarını okurlarına imzalayan küçük yazar Coşkun, "İlk defa bir kitap fuarına katılıyorum. Burada okurlarımla buluştum. Kitap dostlarına kitap imzalıyorum. Kitapseverlerle kitaplar üzerine konuşuyoruz. Ayrıca bize gösterilen yoğun ilgiden çok memnunuz." dedi.

Küçük yazar Coşkun, kitap fuarındaki imza etkinliğinden sonra Diyarbakır BİLSEM'de "Kitap ve Teknoloji" konulu söyleşiye katıldı.  Söyleşide kitap okumanın önemini ve teknolojik ürünlerin yanlış kullanılması üzerinde duran Coşkun "İyi bir okur olmadan iyi bir yazar olamayız. Onun için her gün bir kitap okuyorum. Bu okuma alışkanlığım anaokulundan beri devam ediyor. Sizin de çok kitap okuyup güzel başarılara imza atacağınıza inanıyorum." ifadelerini kullandı

Türk edebiyatının en küçük yazarını ağırlamaktan memnun olduğunu vurgulayan Diyarbakır BİLSEM Müdür Yardımcısı Sait Atlı ise: "Bugün Türkiye'nin en küçük yazarını ağırladık. Küçük yazarımızın öğrencilerimize rol model olması amacıyla kurumumuzda söyleşi düzenledik. Öğrencilerimiz üzerinde etkili olan söyleşi çok verimli geçti." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.