ABD Başkanı Trump: Coronavirus nedeniyle 65 bin kişi ölebilir

ABD Başkanı Trump: Coronavirus nedeniyle 65 bin kişi ölebilir

ABD’de Coronavirus nedeniyle, 60 ila 65 bin kişinin ölümünün beklendiğini söyleyen Trump, ölüm artışının son günlerde durduğunu belirtti.

Corona Virüsü ile Mücadele Görev Gücü üyeleriyle Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında konuşan ABD Başkanı Donald, Trump, eyaletlere gelecek iki hafta içinde Coronavirus testi için gereken 5 milyon 500 bin pamuklu çubuğun da gönderileceğini söyledi.

ABD'nin test kapasitesiyle ilgili medyada yalan haberler çıktığını savunan Trump, kişilerin kendilerine uygulayabileceği Coronavirus için tükürük testinin yakında piyasaya çıkacağını açıkladı.

"ABD’de Corona virüsünden toplam can kaybının muhtemelen 60 ila 65 bin olmasını bekliyoruz." diyen Trump, artışın durmuş göründüğünü söyledi.

Aşı geliştirme çabalarının da çok iyi ilerlediğini belirten Trump, "Tünelin ucundaki ışığın parıldadığını görmeye çok çok yakınız." diye konuştu.

Bir muhabirin, şahsi Twitter hesabından, karantinanın kaldırılması için gösterilerin düzenlendiği ve valileri Demokrat olan Minnesota, Michigan ve Virginia eyaletleri için paylaştığı  "özgürleştir" mesajının sorması üzerine Trump  "Bazı eyaletler ‘evde kal’ emirlerini uygulamada gereğinden fazla katılar." yanıtını verdi.

Trump, "Dünyada Coronavirus'ten en fazla can kaybı Çin'de olmalı." dedi, virisün Wuhan’da bir laboratuvardan yanlışlıkla yayıldığı iddialarının "akla yatkın" olduğunu savundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.