ABD Başkanı Trump, Dünya Sağlık Örgütü'nü hedef almayı sürdürüyor

ABD Başkanı Trump, Dünya Sağlık Örgütü'nü hedef almayı sürdürüyor

Trump, Corona virüsü salgını sırasında "Çin odaklı" bir çizgi izlemekle eleştirdiği Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO), ABD'nin mali katkısını kesebileceği tehdidini yineledi.

WHO'yu Coronavirus salgınını hafife almakla eleştiren Trump, ABD'nin BM'ye bağlı bu teşkilata her yıl yüz milyonlarca dolar katkı yaptığını, Çin'in katkısının ise ABD'ye göre hep çok küçük kaldığını vurguladı. Trump, "Önceliklerini doğru şekilde belirlemeliler. Öncelikleri de herkesin, her ülkenin adil, düzgün muamele görmesi yönünde olmalı. Böyle görünmüyor." dedi.

WHO'nun, Coronavirus salgınına karşı stratejide birçok bakımdan yanıldığını, doğru analizleri yapamadığını ve tehdidi hafife aldığını savunan Trump, "Sınırlarınızı kapatmayın, her şey yoluna girecek." şeklindeki açıklamalarına rağmen ABD olarak sınırlarını kapattıklarını hatırlattı.

ABD'nin geçen yıl örgüte 500 milyon dolara yakın katkı yaptığını, Çin'in katkısının ise 42 milyon dolar olduğunu belirten Trump, buna rağmen DSÖ'nün Çin'den yana bir tutum sergilediğini savundu ve "Bu adil değil, bir çalışma, inceleme yürüteceğiz ve yapacaklarımız konusunda bir karara varacağız." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.