ABD bir gangster ülke

ABD bir gangster ülke

ABD tarafından el konulan kargo gemisi hakkında Birleşmiş Milletler'e başvuran Kuzey Kore, ABD'nin bir gangster ülke olduğunu kaydetti.

Kuzey Kore, ABD tarafından el konulan kargo gemisi hakkında Birleşmiş Milletler'e başvurdu. Ülkenin Daimî BM Temsilcisi, Genel Sekreter Guterres'e gönderdiği mektupta, ABD'nin yasadışı bir çete olarak hareket ettiğini ve hukuku çiğnediğini yazdı.

Mektupta, "Bu el koyma durumu, ABD'nin, uluslararası hukuku hiçe sayan bir gangster ülke olduğunu net olarak göstermektedir." ifadelerine yer verildiği belirtildi.

Söz konusu adımla Kuzey Kore'nin egemenlik haklarının ihlal edildiği belirtilen mektupta, alıkonulan geminin verilmesi noktasında BM'nin acilen bir adım atması gerektiği vurgulandı.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz ay Trump ve Kim'in nükleer konusundaki görüşmeleri sonuçsuz kalmış ve Kuzey Kore tekrardan füze çalışmalarına başlamıştı.

Sonuçsuz kalan görüşmelerden sonra ABD, Kuzey Kore için önemli bir potansiyele sahip olan ve kömür taşıması yapan kargo gemisine el koymuştu.

Kuzey Kore, ABD'nin el koyduğu geminin verilmesini talep ediyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.