ABD: İncirlik bizim için inanılmaz derecede önemli

ABD: İncirlik bizim için inanılmaz derecede önemli

ABD’nin Avrupa, Afrika ve NATO Hava Kuvvetleri Komutanı Jeffrey L. Harrigian, "İncirlik bizim için stratejik bir yer, inanılmaz derecede önemli." dedi.

New York Yabancı Basın Merkezinde (FPC) ABD-Türkiye ilişkilerine yönelik soruları yanıtlayan Harrigian, "Yolumuzda her zaman üzerinde çalışmak zorunda kalacağımız gerginlikler olacak ama Türk ortaklarımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz çalışmaların çok sağlam olduğu konusunda sizi temin ederim. Güçlü bir ilişkimiz var." ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin NATO üyeliği konusundaki sorular üzerine Harrigian, "Türkiye, ittifak içinde inanılmaz derecede önemli bir ortak olmaya, biz de NATO müttefiki olarak Türkiye'ye bağlı kalmaya devam ediyoruz." dedi.

İncirlik üssü konusunda ise iki ülke arasında örnek bir çalışma sergilendiğini öne süren Harrigian, "İncirlik bizim için stratejik bir yer, inanılmaz derecede önemli ve orada Türk ortaklarımızdan olağanüstü destek alıyoruz. İncirlik, yıllar süren çalışma ve güven sonucunda önemli ilişkilerin oluşturulduğu bir yer. Bunun dünyamızda olan diğer şeylerin içinde kaybolmaması gereken bir alan olduğunu düşünüyorum." ifadesini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.