ABD Savunma Bakanı görevini bırakıyor

ABD Savunma Bakanı görevini bırakıyor

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, şubat ayı sonunda görevden ayrılacağını açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararının ardından, ABD Savunma Bakanı Jim Mattis şubat ayı sonunda görevden ayrılacağını açıkladı.

Mattis, kararını bir istifa mektubuyla duyurdu. Mattis istifa mektubunda, "Görüşleri sizinkilere daha yakın bir savunma bakanı ile çalışmak hakkınız olduğu için, görevden ayrılmamın doğru olduğu kanaatindeyim." diye yazdı. Mattis mektubunda görevden ayrılacağı tarih olarak da 28 Şubat'ı işaret etti.

Jim Mattis'in görevden ayrılma kararı Başkan Trump'ın Suriye'den çekilme kararı ve ABD basınına Trump yönetiminin Afganistan'da da asker sayısını azaltmaya hazırlandığı yönünde haberlerin yansımasının ardından geldi.

ABD Başkanı Trump Twitter'dan paylaştığı mesajda ise Jim Mattis'in Şubat ayı sonunda "şeref derecesiyle" emekli olacağını belirtti.

Trump, paylaşımında, "Jim'in döneminde özellikle yeni ekipmanların alınması konusunda büyük ilerleme sağlandı. General Mattis müttefiklerin ve diğer ülkelerin askeri yükümlülüklerini yerine getirmelerinin sağlanmasında çok yardımcı oldu." dedi ve yakın zamanda yeni bir savunma bakanının belirleneceğini belirtti.

ABD basınına yansıyan haberlerde Jim Mattis'in, Trump'ın Suriye'den çekilme kararından vazgeçirmek için Beyaz Saray'a gittiği ancak Trump fikrini değiştirmeyince istifa mektubunu sunduğu belirtiliyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.