ABD Suriye'den çekilmek için şart koştu!

ABD Suriye'den çekilmek için şart koştu!

İşgalci ABD'nin Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Suriye'den çekilmeleri ile ilgili Türkiye'ye şart koştu.

Trump, Suriye'den çekiliyoruz dedi. Peki, sahadaki emareler bunu gösteriyor mu? ABD Suriye'den gerçekten çekiliyor mu? Evet, bu sorular hala cevap bulabilmiş değilken dikkat çeken bir açıklama geldi…

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Suriye'den çekilmelerine ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

Bolton, Türkiye'nin Washington ile tam iş birliği olmadan Suriye'de askeri operasyon yapmasını istemediklerini söyledi.  

Suriye'den çekilmek için Türkiye'ye şart koşan Bolton, "YPG'yi korumaya yönelik anlaşma imzalanmadan askerimiz çekilmeyecek." dedi.

İşgal altındaki Filistin topraklarında siyonist rejimi ziyaret eden Bolton, bir de kimyasal silah kullanımını gündeme taşıdı.

Suriye rejimini uyaran Bolton, Şam'ın Amerikan askerlerinin ülkeden çekilmesi kararını kimyasal silah kullanımı için bir davet olarak görmemesi gerektiğini söyledi.

Bolton'ın bu açıklaması ise, ABD askerlerinin bölgede kalmak için provokatif saldırıların olabileceği yorumlarını beraberinde getirdi.

Öte yandan, Reuters haber ajansına konuşan üst düzey bir ABD dışişleri bakanlığı yetkilisi, Suriye'deki ABD birliklerinin çekilme planının henüz bir takvime bağlanmadığını söyledi.

Yetkili, ABD'nin Suriye'deki birliklerini geri çekmek için bir takvim belirlemediğini ancak Suriye'de ilelebet bir askeri varlık sahibi olmak gibi niyetleri olmadığını kaydetti

Ajansa konuşan ABD'li diplomat çekilmenin aylar sürebileceğini söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.