ABD: Türkiye kısa süre içinde Kuzey Suriye'ye operasyon yapacak

ABD: Türkiye kısa süre içinde Kuzey Suriye'ye operasyon yapacak

ABD, Türkiye’nin kısa süre içinde Suriye’nin kuzeyine operasyon yapacağını, operasyonu ABD’nin desteklemeyeceğini ve bu ülkenin operasyona dâhil olmayacağını açıkladı.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine operasyon hazırlıkları devam ederken, dün akşam saatlerinde Erdoğan ile Trump arasında gerçekleşen telefon görüşmesinden saatler sonra Washington'dan yazılı açıklama geldi. "Türkiye, kısa süre içinde Kuzey Suriye'ye operasyon yapacak" denilen açıklamadaki tutuklu DAEŞ’lilerle ilgili bölümde “Sorumluluk Türkiye’de olacak.” denildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında telefon görüşmesi yapıldığının belirtildiği açıklamada, "Türkiye, yakın zamanda Suriye'nin kuzeyine uzun süredir planladığı operasyon için harekete geçecek. ABD Silahlı Kuvvetleri, bu operasyonu desteklemeyecek ya da bu operasyona dâhil olmayacak." denildi.

DAEŞ'i yenen ABD kuvvetlerinin, artık doğrudan bu bölgelerde olmayacağı vurgulanan açıklamada, "Türkiye bundan böyle, ABD'nin son iki yıldır, bölgede yakaladığı DAEŞ savaşçılarından sorumlu olacak." denildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler