ABD: Türkiye'nin sondaj faaliyetleri yasa dışı ve kabul edilemez

ABD: Türkiye'nin sondaj faaliyetleri yasa dışı ve kabul edilemez

Atina'da Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile görüşen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Doğu Akdeniz'de Güney Kıbrıs ile Türkiye arasında yaşanan sondaj gerilimi ile ilgili açıklamalar yaptı.

 ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Doğu Akdeniz'de Güney Kıbrıs ile Türkiye arasında yaşanan sondaj gerilimine ilişkin açıklamasında, Türkiye'nin bölgedeki faaliyetleri için “yasa dışı” ve “kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

ABD ile Yunanistan arasında 1990 Savunma İşbirliği Protokolü'nün (MDCA) yenilenmesi için Atina’ya giden ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ‘nun açıklamaları, Miçotakis'in gerilimin önlenmesi amacıyla ABD'den yardım istemesi üzerine geldi.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Pompeo'dan, Doğu Akdeniz'de Türkiye ile Güney Kıbrıs arasındaki sondaj geriliminin sona erdirilmesi için yardım istedi ve Türkiye'nin bölgedeki faaliyetlerinin Kıbrıs'ın egemenlik haklarını alenen ihlal ettiğini söyledi.

 Pompeo, Doğu Akdeniz'in enerji kaynaklarının ortaya çıkarılmasında “uluslararası kuralların geçerli olduğunu” belirterek “Hiçbir ülke Avrupa'yı rehin alamaz. Türklere, yasa dışı sondajın kabul edilemeyeceğini söyledik.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.