ABD'deki hava üssü saldırısının detayları ortaya çıktı

ABD'deki hava üssü saldırısının detayları ortaya çıktı

ABD'nin Florida eyaletinde, Donanma Hava İstasyonu Pensacola'da Suudi Arabistan vatandaşı olduğu belirtilen bir kişi tarafından silahlı bir saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 kişi ölürken, 10 kişi de yaralandı.

Dün sabah saatlerinde gerçekleşen saldırıyı düzenleyen kişinin, eğitim için Pensacola'ya gelen ve Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri'ne mensup bir kişi olduğu açıklandı.

Saldırıyı düzenleyen kişinin polisler tarafından öldürüldüğü belirtildi.

ABD'li ordu yetkilileri, saldırıyı düzenleyen kişinin, havacılık eğitimi almak üzere ABD'ye geldiğini doğrularken, kimliği hakkında net bir açıklama yapmaktan kaçındı.

Donanma Hava İstasyonu Pensacola'da düzenlenen saldırıya ilişkin basın toplantısı düzenleyen bölge yetkilileri, olaya "yabancı bir ülke vatandaşının" karıştığını ifade ederek, soruşturmanın FBI tarafından devralındığını belirtti.

ABD'de donanma üssünde silahlı saldırı: 4 ölü

16 binden fazla askerin ve 7 binin üzerinde sivil çalışanının bulunduğu Pensacola Üssü'nün saldırı sonrası giriş ve çıkışlara kapatıldığı bildirildi.

ABD Donanması, saldırıyı düzenleyen Suudi vatandaşıyla birlikte toplamda 4 kişinin öldüğünü duyururken, yaralanan 10 kişinin çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındığını açıkladı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.