ABD'den İran'a mesaj: Süleymani’nin intikamı ölçüyü aşmasın

ABD'den İran'a mesaj: Süleymani’nin intikamı ölçüyü aşmasın

​ABD'nin, General Kasım Süleymani'ye yönelik suikastının ardından İran'a bir mesaj ilettiği, mesajdaSüleymani’nin intikamının yaptıkları saldırıdan daha büyük olmamasının istendiği belirtildi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, Devrim Muhafızlarına bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani suikastının ardından ABD yönetiminden bir mesaj alındığını ve bu mesaja gerekli cevabın İsviçre'nin Tahran Büyükelçiliği aracılığıyla verildiğini açıklamıştı.

Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı General Ali Fedevi, ABD'nin İran'a gönderdiği mesaja ilişkin bir televizyon programında açıklamalarda bulundu.

General Fedevi, ABD'nin İran'a gönderdiği mesajdan; İran’dan, Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’nin intikamı alınırken, yapılan suikasttan daha büyük bir eylem yapılmamasının istendiğini belirtti.

ABD’nin hemen diplomatik arayışlar içerisine girdiğini belirten Fedevi, "Hatta mesajda 'Eğer intikam alacaksanız bizim yaptığımızla orantılı olsun' dediler." açıklamasında bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler