ABD'li senatörden Türkiye'ye yaptırım tehdidi

ABD'li senatörden Türkiye'ye yaptırım tehdidi

​ABD'li senatör Lindsey Graham, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine olası müdahalesine karşılık, "Türkiye ordusu ve ekonomisine yaptırım uygulanması" tehdidinde bulundu.

ABD'li senatör Lindsey Graham, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine olası müdahalesine ilişkin Fox News'e konuştu ve tehditler savurdu.

Graham, "Türkiye Suriye'ye adımını atarsa, Türkiye ordusu ve ekonomisine yaptırım uygulanması için elinden gelen her şeyi yapacağını." ifade etti.

Bugün, ABD'nin bölgeden çekilme sürecinin başladığı haberlerinin gündeme düşmesinin ardından ABD'den açıklamalar gelmeye başladı.

Trump, daha önce Türkiye'ye yönelik savurduğu tehditlerine bir yenisini daha ekledi ve şunları söyledi:

"Daha önce güçlü bir şekilde ifade ettim, şimdi bir kez daha yinelemek için söylüyorum; Türkiye, benim derin ve eşsiz anlayışıma göre, sınırların dışında olduğunu düşündüğüm bir şey yaparsa, Türkiye'nin ekonomisini mahvederim ve yok ederim. (Bunu daha önce yaptım)."

Beyaz Saray'dan sabah saatlerinde, "Türkiye, yakın zamanda Suriye'nin kuzeyine uzun süredir planladığı operasyon için harekete geçecek. ABD Silahlı Kuvvetleri bu operasyonu desteklemeyecek ya da bu operasyona dahil olmayacak." açıklaması yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, "Türkleri askeri olarak engellemeyeceğiz. Türkiye'nin düzenleyeceği harekata hiçbir şekilde destek vermiyoruz." diye belirtti.

Trump da Twitter'dan paylaşımında, "Kürtler, bizimle savaştı ancak bunu yapmaları için onlara çok para ödendi ve teçhizat verildi. (Kürtler) Yıllardır Türkiye'ye karşı savaşıyorlar. Bu savaşı 3 yıl boyunca engelledim ancak bizim için bu saçma, çoğu aşiret kaynaklı, sonu gelmez savaşlardan uzaklaşmamızın ve askerlerimizi eve geri getirmenin artık zamanı." ifadelerini kullandı. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.