ABD’nin Gaziantep Üniversitesindeki ofisi protesto edildi

ABD’nin Gaziantep Üniversitesindeki ofisi protesto edildi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileri, üniversite içerisinde faaliyet gösteren Liberty Corner (Bilgi Köşesi) adlı ABD ofisini protesto etti.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) içerisinde faaliyet gösteren ve ABD Adana Konsolosu Linda Stuart Specht tarafından açılan Liberty Corner adlı ofisin kapatılmasını isteyen öğrenciler, protesto gösterisi yaptı.

Gaziantep Üniversitesi önünde yapılan eyleme katılan öğrenciler, Liberty Corner adlı ofisin CIA’ya bağlı olarak çalıştığını belirterek ofisin kapatılmasını istediler.

Üniversite önünde bir araya gelen Anadolu Öğrenci Birliği üyeleri ile üniversite öğrencileri, sık sık tekbirler getirip ABD aleyhine sloganlar attı.

Öğrenciler adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Yunus Keklikçi, Liberty Corner’sin uluslararası bilgi danışmanlığı adı altında üniversite içerisinde faaliyet gösterdiğini, sözde ofisin üniversitede eğitim gören öğrencileri fişleyerek terör örgütlerinin gençlik ayağına lojistik destek verdiğini söyledi.

Türkiye’de 100 yıldır Anadolu’nun değerlerine kast eden sistem, her 10 yılda bir milletin değerlerine onuruna, ahlakına ve faziletine karşı devşirilmiş sözde ordularla işgal hareketine kalkıştığını belirten Keklikçi, “Bunun en somut ve yakın örneklerinden birisi 15 Temmuz İşgal girişiminin olduğu gecedir. Taşeronluğunu FETÖ’nün yaptığı bu işgal girişimini aziz milletimiz engin ferasetiyle, cesaretiyle, iman dolu yürekleriyle kısa sürede bertaraf etmiştir.”dedi.

“15 Temmuz işgal girişimin asıl failleri ve katilleri ABD ve emperyalist batılı güçlerdir”

Keklikçi, “Fakat biz biliyoruz ki FETÖ, PKK, YPG, PYD, DAEŞ ve bütün bu terör örgütleri emperyalist güçlerin taşeron birlikleri ve kuklalarıdır. Milletimizin maddi ve manevi değerlerine kast eden, 15 Temmuz işgal girişimin asıl failleri ve katilleri ABD ve emperyalist batılı güçlerdir. ABD’nin sözde ‘insan hakları’ diyerek insanları nasıl katlettiğine, modern ve çağdaş olmak adına da nice medeniyetleri ve şehirleri nasıl harap ettiğine her geçen gün tanıklık ediyoruz. Artık bunları gün geçmeden idrak etmeli ve gereğini yapmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Bu ofis CIA’ya bağlı olarak çalışmaktadır

Gaziantep Üniversitesi’nde açılan ve açılışına bizzat ABD Adana konsolosunun geldiği ‘Liberty Corner’ adındaki ofis olduğunu belirten Keklikçi, bu ofisin CIA’ya bağlı olarak çalıştığını vurguladı.

Keklikçi, “ABD siyasi ve fikri meşruiyetini kaybetmiş ve tüm dünyada da kendisini rezil etmiş ve uygar devlet olma yolunda sınıfta kalmıştır. Bu çöküş ve hastalıklı döneminde çıkmaza giren ABD çözümü yeniden klonlanmış bir nesil üretmekte bulmuştur. Bunun için üniversitelerimizde, ofisler ve birimler açmaya başlamıştır. Bunun canlı örneklerinden birisi Gaziantep Üniversitemizde açılan, açılışına bizzat ABD konsolosunun geldiği Liberty Corner adındaki ofistir. Bu ofis CIA’ya bağlı olarak çalışmaktadır. Uluslararası bilgi danışmanlığı adı altında açılan bilgi köşesi, üniversitemizde eğitim gören öğrencileri fişleyerek çalışmalarını yürütürken aynı zamanda terör örgütlerinin gençlik ayağına lojistik destek vermektedir. Bu meydanlar, bu eğitim ocakları, bu üniversiteler bizimdir.” İfadelerini kullandı.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) içinde açılan Liberty Corner adlı ofisin kapatılmasını istediklerini belirten Keklikçi, “Biz eğitim ocaklarımıza yerleşmeye çalışan bu ofislerin hangi amaca hizmet etiklerini gayet iyi biliyoruz. Anadolu’nun evlatları, gençleri olarak hiçbir şekilde bize ait olan üniversitelerimizde, Amerikan istihbaratına bağlı çalışan bu gibi kurum ve kuruluşları üniversitemizde barındırmak istemediğimizi yetkililere ve kamuoyuna bildiririz.”şeklinde konuştu.

Basın bildirisinin okunmasının ardından eylem sona erdi.

İLKHA













Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.