ABD'nin küresel konumu daha da kötüleşecek

ABD'nin küresel konumu daha da kötüleşecek

ABD'de yapılan bir ankete göre halk, Trump'un dış politikasını desteklemiyor ve ABD'nin küresel konumunun daha da kötüye gideceğini savunuyor.

Associated Press haber ajansıyla NORC Halkla İlişkiler Araştırma Merkezi'nin ortaklaşa hazırladığı bir anketin sonuçlarına göre, ABD halkının geneli, ABD Başkanı Donald Trump'un dış siyasetini desteklemiyor ve ABD'nin küresel konumunun daha da kötüye gideceğini savunuyor.

Trump'un dış siyasetine karşı çıkanların oranı yüzde 65. Söz konusu anket sonuçları ABD'de halk arasında ciddi bir kutuplaşmanın olduğunu da ortaya koyuyor. Cumhuriyetçilerin yüzde 76'sı Trump'un dış siyasetini olumlu bulurken, bu oran Demokratlar'da sadece yüzde 8 olarak ifade ediliyor.

Trump'un, Suriye'den çekilme ilgili kararına Amerikalılar destek veriyor. Amerikalıların yüzde 39'u, ABD askerlerinin Suriye'den geri çekilmesi görüşündeyken, yüzde 35'i ise tam tersini düşünüyor.

Konuyla ilgili ankete katılan ve görüş bildiren 65 yaşındaki savaş muhabiri Richard Cleveland'ın ise " Artık, askerlerimizin Irak'tan, Afganistan'dan ve Suriye'den eve dönme zamanı geldi. Ben Vietnam'dayken çok fazla iyi arkadaşımı kaybettim. O savaş da aptalca idi." dediği belirtildi.

Robert Granger adlı bir vatandaş da ABD'nin dış ülkelere yönelik askeri müdahalesine ilişkin şu yorumda bulundu: "Ordumuz dünyanın polisi olmamalı. Girdiğimiz o ülkelerde bizim işimiz yok. Askerlerimizin eve dönmesi lazım. O ülkedeki insanların kendi işlerini kendilerinin halletmesine izin vermeliyiz."

Demokratların ise yüzde 77’si ABD’nin küresel konumunun daha kötüleşeceğini savunurken, Cumhuriyetçiler'in yüzde 44'ü bu konumun ilerleyeceği, yüzde 35'i hiç ilerlemeyeceği düşüncesinde.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler