Acılı aile: Bir çocuğumuzun daha kurban edilmesine izin vermeyeceğiz!

Acılı aile: Bir çocuğumuzun daha kurban edilmesine izin vermeyeceğiz!

İki çocuğu daha önce dağa kaçırılan Akar ailesi, yeni kaçırılan çocuğunun kurban edilmesine izin veremeyeceklerini söyledi.

HDP'liler tarafından oğlunun dağa kaçırıldığını belirten 70 yaşındaki Hacire Akar, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemini başlattı. Akar ailesi, kaçırılan Mehmet Akar'ın geri getirilene kadar eylemini sürdüreceğini söyledi.  

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesine bağlı Soğanlı (Axmeşat) köyünde ikamet eden 70 yaşındaki Hacire Akar, HDP'liler tarafından kaçırıldığını belirten oğlu Mehmet Akar (21) için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemini devam ettiriyor.

Camlarını kırdığı HDP il binasının kapı eşiğinde oturan acılı anne Akar, 3 gündür ulaşamadığı ve HDP’lilerce dağa kaçırıldığı oğlunun kendisine teslim edilmediği sürece eylemini devam ettireceği belirtti.

HDP tarafından kaçırılan Mehmet Akar'ın yengesi (amcasının eşi) Fatma Akar, daha öncede iki gençlerinin kaçırıldığını bunun da kaçırılmasına razı olmayacaklarını söyledi.

Akar, "Çocuğu nişanlandırmış, hazırlıklarını yapmış, evini sermiş, altınlarını almıştılar. Bu hafta düğününü yapacaktılar. Fakat çocuğu buraya getirmişler ve kandırmışlar. Biz bu gencimizin gelmesini istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz. Bugün 3 gündür kayıptır. Biz gencimizi, eli kınalı damadımızı istiyoruz. 2 tanesini götürüp kurban ettiler bunu da kurban etmelerine izin vermeyiz." dedi.

"HDP, ‘buraya gelmemiş, hırsızlık yapmaya gitmiş olabilir’ diyor"

Konuyla ilgili HDP il yönetimiyle görüştüklerini ancak kendilerine verilen cevaba tatmin olmadıklarını belirten yenge Akar, şöyle konuştu:

"Parti, 'buraya gelmemiş, hırsızlık yapmaya gitmiş olabilir, belki de hükümet onu yakalamış' diyor. Kayıtlar, fotoğraflar herkes onun burada olduğunu söylüyor. Bizde onun buraya geldiğini söylüyoruz. Bu çocuğun bir hatası, kusuru yoktu. Eli kınalı damadın düğününü yapmak istiyoruz."

"Buraya (HDP İl Binasına) geldiğinden eminiz. Emin olmasaydık buraya gelmezdik." diyen Akar, "Polisler, gencimizin fotoğrafını her yere asmışlar ve arıyorlar. Şu ana kadar sınır dışına çıkmamışsa bu süreçten sonra çıkamayacağını, buna izin vermeyeceklerini söylüyorlar." şeklinde konuştu.

"Kanımız dökülse de buradan ayrılmayacağız"

Eltilerine destek vermek için oturma eylemine katıldıklarını belirten Akar, "Gencimiz gelmesini, Müslümanlar arasına barışın gelmesini istiyoruz. Hepimizin kanıda dökülse buradan ayrılmayacağız. Ben ile çocuğun annesi sabaha kadar kapıyı kapatmalarına izin vermedik." diyerek tepkisini dile getirdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler