ADEM'den Mevlid-i Nebi etkinliği

ADEM'den Mevlid-i Nebi etkinliği

​Mardin’in Kızıltepe ilçesinde ADEM tarafından Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.

Kızıltepe Kaymakamlığı bünyesinde faaliyet gösteren ADEM (Aile Destek Merkezi) tarafından Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda Mevlid-i Nebi programı düzenlendi.

Programa Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek, İlçe Müftüsü Masum Taşçı, Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ahmet Odabaş, ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, AK Parti ilçe Başkanı Faruk Kılıç ile kadınlar katıldı.

Program Selma ve Bahar Bahadur kardeşlerin Kur’an-ı Kerim ve Mealini okumalarıyla başladı. Kur’an tilavetinin ardından ADEM Müdürü Aslı Çiçek ile İlçe Müftüsü Masum Taşçı günün anlam ve önemine binaen kısa bir konuşma yaptılar.

Hz Muhammed'in sevgisinin kendilerini bir araya getirdiğini söyleyen Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek, Hadis-i Şeriflerle kişinin sevdiği ile beraber olduğunu aktararak, Hz Peygamber ve sahabelerin hayatından örnekler verdi.

Çiçek, “Peygamber efendimiz (sav) diyor ki; 'Kişi imanın tadını nasıl alır biliyor musunuz? Allah’ı Rab olarak tanıyacak, İslam’ı din olarak tanıyacak ve Hz. Muhammed'i Resul kabul ederse imanın tadını alır.' Evet, Allah’a iman onu sevmekten geçer. Kendi hayatınızda Peygamber efendimizin bir sünnetini lütfen icra etmeye çalışın hatta her bir Mevlid-i Nebi de bir sünnet ilave edin ve yaşamaya gayret edin.” diyerek tavsiyede bulundu.  

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ahmet Odabaş ise “Bugün alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber efendimizin doğum gününü kutlamak üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Şükürler olsun sizleri burada görmek beni çok mutlu ediyor. Her zaman söylüyorum kadınlarımıza hem kaymakamlık olarak hem de belediye olarak pozitif ayrımcılık yapıyoruz. ADEM ile ÇATOM aile merkezlerimizde mübarek gün ve gecelerimiz kutlanıyordu ama yıllar sonra Kızıltepe Belediyesinde de bugünleri kutlamaya başladık şükürler olsun. Kadınlarımıza çocuklarımıza Kur’an kurslarında Kur’an eğitimini vermeye başladık. Kadınlarımızı çok önemsiyoruz çünkü milli manevi değerlere sahip nesiller yetiştirmek için mutlaka ama mutlaka kadınlarımızın eğitilmesi evvela kadınlarımızın bu değerlerle güçlü olması gerekir. Şükürler olsun ki; sizin bu günlere ve kurslara ilgi ve alakanız bizi mutlu ediyor ve sizler üzerinden daha çok çalışmamız gerektiği yönde bizi sevk ediyorsunuz.” dedi.

Konuşmaların ardından "Aile Destek Merkezi öğrencilerinin Neden Kur’an-ı Kerim'i okudukları" ile ilgili slâyt gösterisinin sunumu yapıldı.

Slayt gösteriminin ardından öğrenciler tarafından “Sınav ve İhmal Ettiklerimiz Konulu Piyes” sahnelendi. Piyeste bir yıl boyunca çalışan bir öğrencinin belge eksikliğinden dolayı sınava alınmaması ve yaşadığı üzüntü, bir komşuları tarafından dünyadaki sınavların geçici olduğu asıl sınavın ahiret gününde verileceği ve özellikle namaz kılmaları yönünde kendilerine nasihat ettiği gözlemlendi.

Piyesten sonra Aile Destek Merkezi’nin minik Kur’an-ı Kerim öğrencisi Olcay Bahadur’un şiir seslendirmesi, Kur’an-ı Kerim öğrencilerinin sahne konuşması ve verilen yemeğin ardından program son buldu.

İLKHA





























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.