Adıyaman İl Müftüsü Taşçı: "Üç aylar kulluğun maratonun başladığı aylardır"

Adıyaman İl Müftüsü Taşçı: "Üç aylar kulluğun maratonun başladığı aylardır"

Şuhur'u Selase olarak adlandırılan üç ayların ilki olan Recep ayı içerisinde yer alan Regaib Kandili, Adıyaman'da tüm coşkusuyla idrak edildi.

Adıyaman İl Müftülüğü tarafından Ulu Cami'inde düzenlenen program, okunan Kur'an-ı Kerim ile başladı, ilahi ve ezgilerle devam etti.

Gecenin önemi hakkında İLKHA'ya değerlendirmelerde bulunan Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşçı "Allah'a itaatte, iyilikte ve ihsanda, hayır ve hasenatta, Kur'an'ın ve sünnetin bize öğretmiş olduğu iyilikleri ve güzellikleri, hayırları zirve noktasında yapmamız, icraat etmemiz gereken bir zaman dilimindeyiz." dedi.

Allah Resulünün bu aylarda ayrı bir kulluk yaptığını belirten Taşçı "Allah Resulü (Aleyhissalâtu vesselâma) baktığımız zaman, hayatını incelediğiniz zaman Recep ayının girmesiyle beraber bu üç aylarda, tabiri caizse bir kulluk maratonuna başlıyor. O'nun, Recep ayında öncekinden daha fazla ibadet, daha fazla kulluk, daha fazla iyilik, infak gibi ibadetlerini arttırdığı, Şaban ayıyla bunu biraz daha zirveye taşıdığını, Ramazan'da daha ayrı bir coşkuyla girdiğini görüyoruz. Ayşe validemizin ifadesi ile 'Ramazan'ın son 10 günü girdiği zaman Allah Resulü (Aleyhissalatu vesselam) geceleri ihya ederdi. Hem de tek başına da değil ailesini, çoluğunu çocuğunu da kaldırmak suretiyle onlarla beraber geceleri ihya ederdi ve ibadette de aşırı ve ileri giderdi." ifadelerini kulandı.

"Ramazan'ın son 10 günü ise bu üç aylarda yaptığımız ve yapacağımız bütün ibadetlerimizi taçlandırdığımız, neredeyse Cenab-ı Allah'a bir kurbiyet keşfettiğimiz gereken bir zaman dilimindeyiz." diyen Taşçı şöyle devam etti:

Peygamberimizin hayatından Hazreti Aişe validemiz bizlere böyle haber veriyor. Malumunuz olduğu üzere yıllardır coğrafyamız, İslam alemi zulüm, baskı altındadır. Mazlum, mağdur muhacir kardeşlerimiz başta olmak üzere bütün Müslümanlara dualar etmemiz gereken bir ay ve gecedeyiz. Cenabı Allah'tan Müslümanlara zaferler vermesini, mazlumları zulümden kurtarması, mağdurları sıkıntılarından kurtarması, muhacirlerin evlerine, yuvalarına, ocaklarına dönmeleri için Cenab-ı Allah'a dua edeceğimiz, yalvaracağımız, yakaracağımız bir zaman dilimine Allah'ın lütfuyla kavuştuk. Cenab-ı Allah'a hamd olsun.

Namaz çıkışı cemaate tatlı ve şeker ikram edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler