AFAD: 7,7'lik depremin ardından 10 bin 282 artçı sarsıntı meydana geldi

AFAD: 7,7'lik depremin ardından 10 bin 282 artçı sarsıntı meydana geldi

​​​​​​​AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Osman Tatar, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından şu ana kadar 10 bin 282 artçı depremin meydana geldiğini açıkladı.

Malatya'da meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremle ilgili acıkama yapan AFAD Genel Başkanı Yunus Sezer, depremde bir kişinin hayatını kaybettiğini, 69 kişinin yaralandığını açıkladı.

Sezer, "Şu ana kadar 25 binanın yıkıldığına dair ihbar var. 5 binada arama kurtarma çalışmaları yoğunlaşmış durumda. Bölgede 400 arama kurtarma görevlisi mevcuttu. Onlar enkaz alanlarına yönlendirildi ve çalışmalara başlandı. Çevre illerden de 250 arama kurtarma personelini de helikopterlerle olay bölgesine sevk etmiş durumdayız. Maalesef bir vatandaşımız hayatını kaybetmiş durumda. 69'a yakın da yaralımız hastanelere sevk edilmiş durumda. Bu arama kurtarma çalışmaları da hız kesmeden özellikle 5 binada yoğun şekilde devam ediyor. Buradan önemli bir duyuruyu yapmak isterim. Şubat ayından itibaren Maraş depreminden itibaren neredeyse 3 dakikada bir artçı sarsıntı ile karşı karşıya kalıyoruz. Bunların birçoğu 5 ve üzeri şeklinde. Vatandaşlarımıza daha önce de duyurmuştuk. Özellikle hasar gören binalardan uzak durmaları yönünde. Bu duyurumuzu tekrar yapmak istiyoruz. Artçı sarsıntılar devam ediyor ve hasar gören binalarımız var." dedi.

Artçı sarsıntılar devam ediyor

AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Tatar, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından şu ana kadar 10 bin 282 artçı sarsıntının kaydedildiğini açıkladı.

Tatar, "Bölgede gerçekten çok olağan üstü bir deprem aktivitesiyle karşı karşıyayız. 3 haftada 2 tanesi 7,7 ve 7,6 olmak üzere ve diğeri 6,4 ve 5,3 olmak üzere birbirinden bağımsız 4 ayrı deprem ve bunların dışında 5 ile 6 arasında şu ana kadar 45 tane artçı sarsıntı var. Bu gerçekten olağan üstü bir durum ve bununla baş etmek gerçekten ciddi bir güç gerektiriyor. Bugün meydana gelen deprem de yaşanan artçı bir sarsıntı olarak değerlendiriyoruz." İfadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.