Ağrı Milli Eğitim Müdürü Tekin, öğretmenlere öğrencilerine destek olma çağrısı yaptı

Ağrı Milli Eğitim Müdürü Tekin, öğretmenlere öğrencilerine destek olma çağrısı yaptı

​EBA üzerinden yapılacak olan uzaktan eğitime ilişkin öğretmenlere seslenen Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin,öğrenciler için motivasyonun önem arz ettiğine dikkat çekti.

EBA hakkında konuşan Mehmet Faruk Tekin, "Uzaktan bile olsa öğrencilerimizin yanında olduğunuzu hissettirmeniz, onlarla iletişiminizi kesmemeniz, motivasyonları için önem arz etmektedir. Özellikle son sınıflardaki öğrencilerimizin, siz öğretmenlerimizden moral ve destek anlamında beklentisi daha fazla olduğu unutulmamalıdır." dedi.

"Bakanlığın, 23 Mart Pazartesi gününden itibaren EBA üzerinden açıklayacağı planlamayla ilk ve orta derecedeki tüm öğrencilerin haftalık ders programlarının yeniden yapılandırılacağını belirten Tekin, "Okullarımızı hazır hale getirmek için eş zamanlı dezenfeksiyon çalışmaları devam etmektedir. Aynı şekilde eba.gov.tr adresinde özellikle öğretmenlerimizin EBA kullanımı için 35 maddeden oluşan kullanım simülasyonları bulunmaktadır. Kafanızda oluşacak her durumda bizler kurum olarak, okul idarecileri ve öğretmenleriniz olarak sizlere destek olacağız. Uzaktan eğitim konusunda aklınızda oluşan bütün sorular için aynı zamanda 444 0 632 numaralı MEBİM Çağrı Merkezi üzerinden 7 gün 24 saat destek sunulacaktır. Eğitimle ilgili detaylı bilgilere ve bakanlığımız tarafından paylaşılacak olan her türlü bilgi ve içerikler, kendi sitemizdeki duyurular bölümünden ve sosyal medya kanallarımızdan da sizlerle paylaşılacaktır." ifadelerini kullandı.

"Liselerde görev yapan öğretmenlerimiz, EBA Akademi Destek eğitimini almalıdırlar"

Öğrencilere destek olmaları konusunda öğretmenlere seslene Tekin, "Sizlerden ricamız, uzaktan bile olsa öğrencilerimizin yanında olduğunuzu hissettirmeniz, onlarla iletişiminizi kesmemeniz onların motivasyonları için önem arz etmektedir. Özellikle son sınıflardaki öğrencilerimizin siz öğretmenlerimizden moral ve destek anlamında beklentisi daha fazla olduğu unutulmamalıdır. Sizlerden, öğrencilerinizden ve velilerinizden EBA şifresi alamayan, kullanma konusunda zorluk çekenlere rehberlik etmeniz, EBA'da, sosyal medya kanallarımızda paylaşılan yardım videolarına, broşürlere yönlendirmenizi istiyorum. Liselerde görev yapan öğretmenlerimiz, özellikle EBA sayfalarının mesleki gelişim bölümünde, şu an tanımlanmış olan EBA Akademi Destek eğitimini almalıdırlar. Ayrıca 11 ve 12. sınıflar için 23 Mart Pazartesini hazırlıklı olarak beklemelidirler. Bulunduğunuz yerlerde, sağlığınız açısından Bakanlıklarımızdan yapılan açıklamalar ve talimatlar doğrultusunda hayatınızı idame ettirmeniz ve bunlara göre hareket etmeniz yeniden bir araya gelmemiz açısından çok önemlidir." diye konuştu.

"Bu tedbirin tatil olmadığını unutmayın, evlerinizden farklı yerlerde vakitler geçirmeyin"

Öğrencilere de seslenen Tekin, "Bu bir hafta müddetince sizlerden beklediğimiz 23 Mart Pazartesine zinde, dinlenmiş ve derslere odaklanmış bir şekilde başlamanız yönünde, bunun içinde olumsuz düşüncelerden soyutlanıp, bol bol kitap okuyup, hobilerinizle ilgilenmelisiniz. Sizler, bizim geleceğimizsiniz, her sabah hayallerinizi unutmadan güne başlayın, karanlıkların güneşle birlikte kaybolduğu gibi bizimde ülkemizde ki olumsuz durumdan aydınlığa çıkmamız, bizim dikkatli olmamıza bağlıdır. Bu tedbirin tatil olmadığını unutmayın, evlerinizden farklı yerlerde vakitler geçirmeyin. 23 Mart Pazartesinden itibaren eviniz okulunuz, odanız ise sınıfınız olacaktır. EBA'da ve TV’lerde ders anlatanlar, yeni öğretmenleriniz olacak. Yeniden okullarınıza dönüşte eksikliklerinizin olmaması için oradaki öğretmenlerinizi dikkatli dinleyin. İzlediğiniz derslerinizle ilgili sınavlarınız yapılacak, bununla ilgili gerekli çalışmalar Bakanlığımızca yapılacaktır." ifadelerini kullandı.

Mesajın sonunda velilere de seslenen Tekin, "Zorlu günlerimizde, siz velilerimize de çok fazla fedakârlık düşmektedir. Artık eviniz, ortak korumaya çalıştığımız evlatlarımız için bir okul haline gelmiş bulunmaktadır. Bu dönem içinde öğrencilerimizin derslerini internet aracılığıyla evlerindeki bilgisayarlardan ya da akıllı telefonlardan EBA’dan izlemeleri, eğer internet imkânınız yoksa TV'de Bakanlığımızın yayınlanacağı program doğrultusunda derslerinin takibini ve izlemlerini sağlamanızı rica ediyoruz. EBA ile internet üzerinden, TRT aracılığıyla da televizyon ekranlarından uzaktan eğitim desteği sunulacaktır." şeklinde konuştu.

İLKHA


Ağrı Milli Eğitim Müdürü Tekin'den öğretmenlere öğrencilerine destek olma çağrısı yaptı

Ağrı Milli Eğitim Müdürü Tekin'den öğretmenlere öğrencilerine destek olma çağrısı yaptı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler