Aile Meclisi: "Geç evlilik için tedbir alınmalı, erken evlilik teşvik edilmelidir"

Aile Meclisi: "Geç evlilik için tedbir alınmalı, erken evlilik teşvik edilmelidir"

Aileyi tahrip eden yasa ve sözleşmelerin iptal edilmesi çağrısında bulunan Türkiye Aile Meclisi, aile yapısına yönelik gerçekleştirilen saldırılara dikkat çekti.

Türkiye Aile Meclisi ve STK Bileşenleri adına Ankara Sivil Toplum Platformu Başkanı Mustafa Kır tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, aileyi yıkan, toplumu temelinden sarsan içki, kumar ve zinanın suç sayılması gerektiği, CEDAW, Lanzarote ve İstanbul Sözleşmesi'nden derhal vaz geçilmesi çağrısında bulunuldu.

Açıklamasında Kır, "İnsanlığın son kalesi aileyi eski saygınlığına kavuşturmak, yeniden huzur yuvasına döndürmek için önce ahlakı ve maneviyatı erozyona uğratıp, sonra aileyi tahrip eden fıtrata ve hukuka aykırı yasalar ve sözleşmeler derhal iptal edilmelidir. İçki, kumar, zina gibi aileleri parçalayan kötülükler, insanlığa karşı yapılmış suç kapsamına alınmalıdır. Ne yazık ki ülkemizde ve dünyada ferdi ve içtimai hayatı çökerten toplumun ana yapısı olan aile müessesesini temelden sarsan, sahih neslin bekasını tehdit eden, birçok bedeni ve ruhi hastalıklarında kaynağı olan içki, kumar ve zina gibi kötülüklerin yanı sıra toplumsal cinsiyet eşitliğini esas alan CEDAW, Lanzorate ve İstanbul Sözleşmesi gibi sözleşmeler ile kutsal aile yapısına yönelik küresel saldırıların dozu giderek artmaktadır." dedi.

"CEDAW, Lanzarote ve İstanbul Sözleşmesi ahlaksız ve cinsiyetsiz toplum projesidir"

"Aileyi korumak bireyin, toplumun ve devletin imani ve insani sorumluluğudur." diyen Kır, "Toplumsal cinsiyet eşitliği, aile yuvasının temeline konulmuş tahrip kalıbı gibidir. Cinsel yönelim maskesiyle eşcinselliği teşvik edici politikalardan vaz geçilmelidir. Ailesiz, ahlaksız ve cinsiyetsiz toplum projesi olan CEDAW, Lanzarote, İstanbul Sözleşmesi ve bağlı uygulamalar acilen iptal edilmelidir. Allah'ın emri olan hakemlik, arabuluculuk ve nasihat müessesesi yeniden ihya edilmelidir. Zina suç sayılmalı ve devlet kumarı teşvik eden şans oyunlarını işletmekten vaz geçmelidir. Geç evlilik için tedbir alınmalı, erken evlilik teşvik edilmelidir. Aile Anayasası, Anadolu Sözleşmesi hazırlanmalıdır." ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.