Aksa Gençlik Topluluğu ASÜ Rektörünü ziyaret etti

Aksa Gençlik Topluluğu ASÜ Rektörünü ziyaret etti

Aksaray Üniversitesi Aksa Gençlik Topluluğu üyeleri, ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar’ı makamında ziyaret ederek şimdiye kadar gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Aksaray Üniversitesi Aksa Gençlik Topluluğu üyeleri ve Danışman Hocası Muhammet Gümüşsoy; Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Mustafa Acar’ı ziyaret etti. Ziyarete konuşan Aksa Gençlik Topluluğu Başkanı Sezgin Gökgöz, topluluğun kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında kısaca bilgi verdi.

 

Aksa Gençlik Topluluğunun 25 Eylül 2014 tarihinde kurulduğunu belirten Gökgöz, şimdiye kadar gerçekleştirdikleri faaliyet ve etkinlikleri şöyle aktardı:  “İlk olarak ‘Kerbela Olayı ve Aşure’ adlı etkinlik düzenledik. İlk programdan bir ay sonra ‘İslam ve Gençlik’ adlı programı gerçekleştirdik. Bunun hemen ardından üniversitenin diğer 4 aktif topluluğu ile birleşerek ortaklaşa ‘Yılbaşında Gençlik Nerede’ isimli faaliyet gerçekleştirdik. Son olarak da Peygamber Efendimizin (SAV)’in dünyaya teşrifleri dolayısı ile ‘Mevlit Kandili’ adıyla bir etkinlik gerçekleştirdik. Bu etkinliklerdeki amacımız, üniversitedeki bütün kardeşlerimizin İslami hassasiyetlerini daha da arttırmaktır. Sizin de desteğinizle ileride daha iyi etkinlikler düzenlemek istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Daha sonra söz alan Aksa Gençlik Topluluğu Danışman Hocası Muhammet Gümüşsoy, planladıkları bir proje ile yurt dışından gelen öğrencilere destek amaçlı ‘Kardeşlik Projesi’ düzenleneceğini belirtti.

 

Aksa Gençlik Topluluğunun faaliyetlerini öven Rektör Acar ise, “, Bu tür etkinliklerde üniversite olarak elimizden gelen bütün desteği vermeye hazırız.” dedi. Acar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Üniversitemiz her geçen gün büyümekte ve bu doğrultuda etkinliklerin sayısı da artmaktadır. Öğrenci topluluklarımızın da etkinliklere katkısı büyüktür. Tüm öğrenci topluluklarının ders dışı dini, entelektüel, kültürel, edebi ve sanatsal çalışmalarını destekliyoruz”

 

Ziyaret sonunda Aksa Gençlik Topluluğu üyeleri Rektör Acar’a Türkçe mealli Kur’an-ı Kerim hediye etti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.