Aksaray Üniversitesi Rektörü Mustafa Acar, STK’ları ziyaret etti

Aksaray Üniversitesi Rektörü Mustafa Acar, STK’ları ziyaret etti

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Acar, Sivil Toplum Kurularını (STK) ziyaret programı kapsamında Memur Sen, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), İHH ve Eğitim Bir Sen’i ziyaret etti.

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü, Prof. Dr. Mustafa Acar Sivil Toplum Kuruluşu (STK) ziyaretleri kapsamında Memur Sen Başkanı Şaban Bülbül, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Eyüp Dağdaş, Eğitim Bir Sen Başkanı Murat Günaydın ve İnsani Yardım Derneği (İHH) Başkanı Önder Özkan’la görüştü.

Gerçekleştirdiği ziyaretlerde Aksaray Üniversitesinde yaşanan değişimi   ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Rektör Acar, Üniversitenin hızlı şekilde büyüdüğünü ve rakamların büyümeyi net şekilde ortaya koyduğunu söyledi.

4 yılda öğrenci sayısının 8 binden 18 bine, akademisyen sayısının 487’den 730’lara, fakülte sayısının 4’ten 9’a, yüksekokul sayısının 3’ten 4’e, meslek yüksekokulu sayısının 5’ten 7’ye, araştırma merkezi sayısının da 6’dan 11’e yükseldiğini belirten  Rektör Acar, “Göreve geldiğimizde sıfır olan laboratuvar sayısı 26’ya yükselmiş durumda. Bu süre içinde fiziksel altyapı ikiye katlandı. Halen devam eden yatırımlarımızın bitmesiyle üçe katlanmış olacak” dedi.

Sadece fiziki büyüme ve öğrenci-akademisyen sayısındaki artış değil, başarı anlamında da ASÜ’nün çok iyi bir noktada olduğunu kaydeden Prof. Acar, “Üniversitemiz akademik performans bakımından, 2000 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri arasında birinci ve ikinci durumdadır” dedi.

STK Başkanları üniversitede yaşanan gelişimi takdirle izlediklerini ifade ederek, memnuniyetlerini dile getirerek,  Rektör Acar’a çalışmalarında başarılar dilediler.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.