Aksaray Üniversitesi Rektöründen Eğitim Bir Sen’e Ziyaret

Aksaray Üniversitesi Rektöründen Eğitim Bir Sen’e Ziyaret

Aksaray Üniversitesi Rektörü, Eğitim Bir Sen Aksaray Şubesini ziyaret etti.

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Eğitim Bir Sen Aksaray Şubesini ziyaret etti ve sendika yöneticilerine ASÜ’de son 4 yıl içinde yaşanan gelişmeleri anlattı.

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Murat Günaydın ve Yönetim Kurulu ile istişarelerde bulunan Rektör Acar, rektörlük seçiminde ilk aşamanın tamamlandığını ve akademisyenlerin teveccühü ile 117 oy alarak seçimden birinci çıktığını anımsattı.

YÖK ve Cumhurbaşkanlığı atama sürecinin devam ettiğini kaydeden Acar, “Seçimlerin üniversitemize, şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Amacımız, üniversitemizi bugün bulunduğu noktadan daha yukarılara taşımak, şehir-üniversite ve sanayi-üniversite işbirliğini yükseltmektir. Bu hususlarda son 4 yıl içinde önemli çalışmalar yaptık, yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Rakamlara değinen ve üniversitedeki öğrenci, akademisyen, laboratuvar, araştırma merkezi, uluslararası öğrenci sayılarının arttığını ifade eden Acar, fiziki manada 4 yıl önceye kıyasla 3 kat büyüme yaşandığını vurguladı.

Yeni dönemde akademik derinleşme konusuna eğileceklerini vurgulayan Acar, “Bu başarılar tek başına elde edilen başarılar değil; siyasiler, milletvekilleri, yerel idare yöneticileri, sendikalar, sivil toplum kuruluşları, işadamları, akademisyenler ve tüm şehrin katkılarıyla elde edilen başarılardır. Emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sendika Başkanı Günaydın ve Yönetim Kurulu Üyeleri, üniversitenin geldiği noktanın farkında olduklarını, özellikle özgürleşme anlamında atılan adımları desteklediklerini belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.