Aksaray Üniversitesinde kutlu doğum etkinliği 2015 video

Aksaray Üniversitesinde kutlu doğum etkinliği 2015 video

Aksaray Üniversitesi Aksa Gençlik Topluluğu tarafından “Hz Muhammed (sav) ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu Kutlu Doğum programı gerçekleştirildi.

Aksaray Üniversitesi Aksa Gençlik Topluluğu, Aksaray Üniversitesi Mühendislik Fakültesi konferans salonunda “Hz Muhammed (sav) ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu Kutlu Doğum programı gerçekleştirdi.

Kutlu Doğum programına Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Hür Dava Partisi Aksaray İl Başkanı Özgür Kalkan, Saadet Partisi Aksaray Milletvekili Adayı Yusuf Çekiç, Öğretim Görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Kutlu Doğum programı Hafız Ömer Yılmaz’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Aksa Gençlik Topluluğu adına açılış konuşmasını yapmak üzere Hamdullah Er kürsüye çıktı.

Kutlu Doğum etkinliğini düzenleme amaçlarının Hz Muhammed’i anma ve anlama olduğunu belirten Er, “Bizleri Hz Muhammed’in davasında buluşturan Rabbimize sonsuz şükürler olsun. Biz Aksa Gençlik Topluluğu olarak Hz Muhammed’in davasını, yaşamını ve mücadelesini her zaman ve her platformda hatırlamak, hatırlatmak ve hayata hâkim kılma endişesini taşımak, her birimizin ömrü boyunca sürdüreceği İslami görevi, sorumluluğu ve sevdasıdır.” dedi.

Açılış konuşmasından sonra kısa bir selamlama konuşması yapmak üzere kürsüye Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar çıktı. Acar, yaptığı konuşmada, Hz Muhammed’in güzel ahlak ve davranışlarına değinerek şu ifadeleri kullandı: “Aleyhisselatü vesselam efendimiz, beş şey gelmeden önce bu beş şeyin kıymetini bilelim diyor. İhtiyarlık gelmeden gençliğinizin, hastalık gelmeden sağlığımızın, meşguliyet gelmeden boş zamanın, yoksulluk gelmeden zenginliğinizin ve nihayet ölüm gelmeden hayatınızın kıymetini bilin diyor. ‘Bütün canlar ölümü tadacaktır’ ayet-i kerimesi tecelli edecek ve hayatımız son bulacak. Ölüm gelmeden gençliğimizin kıymetini bilelim.”

Acar, konuşmasının devamında, “Kutlu Doğum etkinliğinin düzenlenmesinde ve emeği gecen başta Aksa Gençlik Topluluğu olmak üzere bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektör Mustafa Acar’ın konuşmasından sonra, Özlem Ajans sanatçılarından Yakup Kazak, Hz Muhammed ile ilgili ilahiler seslendirdi. Ardından, Aksaray Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Süleyman Koyuncu, “Hz Muhammed ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı.

Koyuncu, Hz Muhammed’in bütün insanlık için örnek alınması gerektiğini, gençlerin O’ndan bahsetmeleri ve kendilerine örnek almalarının kendisini çok etkilediğini belirterek “Hz Muhammed’in adının geçtiği her yer güzeldir. Bu gençlerden Allah razı olsun. Onlar bu şekilde hep O’ndan bahsedince, Resûlullah’a saygı duydukça, yerimde duramadım. Hz Muhammed’in ümmetinin derdi ile dertleniyordu. O zaman müslümanın da özelliği Müslüman kardeşlerinin derdi ile dertlenmesi olmalıdır.” dedi.

Peygamberin hayatından kesitler sunan Koyuncu, Hz Muhammed’in 23 senelik peygamberlik döneminde insanları ateş çukurundan korumak için çaba sarf ettiğini söyledi.

Daha sonra sahneye çıkan Aksa Kız İlahi Grubu, 40 yaşındasın şiirini seslendirdi. Şiir esnasında duygu dolu anların yaşandığı gözlendi.

Program sonunda bütün katılımcılara, üzerinde “ASÜ Aksa Gençlik Topluluğu’nun Kutlu Doğum Hediyesidir” yazılı Kutlu Doğuma özel DVD hediye edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.