Aksaray Üniversitesinde 'Miraç Kandili' etkinliği yapıldı

Aksaray Üniversitesinde 'Miraç Kandili' etkinliği yapıldı

Aksaray Üniversitesinde Faaliyet gösteren Aksa Gençlik Topluluğu tarafından ‘Miraç Kandili’ dolayısı ile bir etkinlik düzenlendi.

Aksa Gençlik Topluluğu düzenledikleri etkinlikle Aksaray Üniversitesi Akademisyenlerine ve öğrencelerine kandil simidi ile beraber günün anlam ve önemini belirten el broşürü dağıttı.

Aksa Gençlik Topluluğu faaliyetlerini yakından takip ettiklerini ve takdir ettiklerini ifade eden akademisyenler, günümüzde unutturulmaya çalışılan dini gün, bayram ve gecelerin unutulmaması için böylesi etkinliklerin düzenlenmesini takdirle karşıladıklarını belirttiler.

Öte yandan üniversitelerde kandillerin pek kutlanmadığını ve bu yüzden güzel bir şaşkınlık yaşadıklarını ifade eden öğrenciler, memnuniyetlerini dile getirip Aksa Gençlik Topluluğuna teşekkür ettiler.

Aksa Gençlik Topluluğu başkanı Sezgin Gökgöz gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında kısa bir bilgi vererek,  üniversitede ellerinden geldiğince unutulmaya yüz tutmuş dini gün ve gecelerde faaliyetler yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Gökgöz, “Bu faaliyetlerimizi yapmadaki amacımız insanlara Allah’ı ve Resulünü bir nebze de olsa hatırlamak ve hatırlatmaktır. Yaptığımız her programda sadece Allah rızasını gözetiyoruz. Allah’a hamdolsun ki yaptığımız bu etkinlikte de hemen hemen bütün öğretim görevlilerinin ve öğrencilerin memnun olduklarını gözlemledik. Bu etkinlikte emeği geçen bütün kardeşlerimden Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.

Miraç Kandili vesilesiyle dağıtılan broşürlerde “İsra ve Miraç”ın ne olduğu hakkında kısa kısa bilgiler yer aldı. Dağıtılan broşürün ön yüzünde namazın müminin miracı olduğu vurgusu yapılarak Miraç ve İsra olayı ile ilgili bilgilere yer verildi. (Ömer Yıldırım-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.