Aksaray’a 52 bin metrekare kapalı alan tarım ve ticaret merkezi

Aksaray’a 52 bin metrekare kapalı alan tarım ve ticaret merkezi

Vali Ataklı, yapımı bittiğinde Aksaray’a Bölgenin En Büyük Tarım ve Ticaret İhtisas Merkezi’ni kazandıracak 52 bin metrekare kapalı alan tesislerde incelemelerde bulundu.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ve beraberindeki heyet Tarım Ticaret İhtisas Merkezi inşaatında incelemede bulundu.

Tarihinde emsali görülmemiş dev yatırımın Aksaray’a hayırlı olması temennisinde bulunan Aksaray Valisi Ataklı, ziyarette inşaatla ilgili bilgi aldıklarını belirterek, “ Bulunduğumuz alanda gayet güzel bir proje uygulanıyor. Burada 160 adet depomuz ve toplamda 52 bin metrekare kapalı alan olacak. Ticaret Borsamızın üyelerinin, çiftçimizin ihtiyaçlarını karşılayacak çok uygun bir mekân olacak inşallah. Seneye burası faaliyette olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Bölgenin en büyük ticaret merkezlerinden biri olacak”

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise bölgenin en büyük tarım ticaret ihtisas merkezi alanının yapılan bu tesisin olacağına dikkat çekerek “Sayın Valimizle beraber inşaat alanında incelemelerde bulunduk. Şu anda depoların temelinin atıldığı alandayız. İnşaatın hızlı bir şekilde devam ettiğini yerinde de görmüş olduk. İnşallah burası bittiği zaman bölgenin en büyük ticaret merkezlerinden birisi olacak.” dedi.

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ise Belediye Başkanı ile bu projeyi beraber sahiplendiklerini belirterek, “Bu proje Ticaret Borsası üyeleri, Şehrin dinamikleri ve Aksaray Belediyesinin ortak çalışmaları sonucu ortaya çıkmıştır. Bölgede hatırı sayılır, parmakla gösterilen bir Tarım Ticaret İhtisas Merkezi olacaktır. Sayın Valimizin himayelerinde Belediye Başkanımızın ortak çalışmaları ile yapamayacağımız hiç bir şey yok diye düşünüyorum. Hepinize ayrı ayrı saygı ve şükranlarımı sunuyorum” dedi. (Ömer Yıldırım-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.