Aksaray'dan PKK/HDP yandaşlarının katliamlarına kınama

Aksaray'dan PKK/HDP yandaşlarının katliamlarına kınama

Aksaray'da faaliyetlerde bulunan Aksaray İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AKSA-DER), Diyarbakır'da vahşice katledilen Müslümanlar için bir basın açıklaması yaptı.

AKSARAY- PKK /HDP çeteleri tarafından günlerce devam eden ve mütedeyyin insanların katledilmesine, İslami STK’lar, yüzlerce ev, işyeri ve camilerin yakılmasına sebep olan saldırılara yönelik, Aksaray’da faaliyetlerde bulunan Aksaray İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AKSA-DER), bir basın açıklaması düzenledi.

 

Yapılan saldırılara yönelik açıklamayı AKSA-DER yönetim kurulu başkanı Mustafa Bilgiç yaptı. Yandaşlarını sokaklara döken PKK/HDP yöneticilerini nefretle kınadıklarını belirten Bilgiç, mağdur olan mütedeyyin camianın yanında olduklarını söyledi.

 

“Allah yolunda öldürülenlere, ölüler demeyin. Bilakis onlar diridirler, fakat siz hissetmezsiniz.”(Bakara suresi:154) ayetiyle başlayan basın açıklamasında, “PKK/HDP’nin çağrısıyla meydanları savaş alanlarına çevirdiler. Başta mütedeyyin insanlar, STK’lar ve partilere saldıran bu azgın çetelerin tavrı aslında bunların ne denli İslam düşmanı olduklarını gösteriyor. Bu azgın güruhun tesettürlü bacılara, sakallı insanlara saldırıp katletmeleri, camileri ateşe vermeleri ve Kur’an Kurslarını yakmalarından anlıyoruz ki bunların baş düşmanı; camiler, Kur’an kursları ve İslam’ın şiarlarıdır.” ifadelerine yer verildi.

 

Açıklamanın devamında, “HÜDA PAR ve Peygamber Sevdalılarının şahsında İslam’a ve İslami şiarlara savaş açan bu azgın çetelere karşı sorumluk sahibi her kes tavrını ortaya koymalıdır. İslami STK’lar, cemaatler, kanaat önderleri ve yazarçizerler doğuda ki kardeşleri ile temas halinde olmalı, aynı safta olduklarını deklare etmeli ve bunu somut ifadelerle kamuoyuna ilan etmelidirler.” denildi.

 

Mustafa Bilgiç açıklamasının sonunda, “Buradan ilan ediyoruz ki; malımızla, canımızla ve her şeyimizle Aksaraylı kardeşleriniz olarak sizlerin yanındayız. Son olarak, PKK/HDP çetelerinin hunharca katlettikleri kardeşlerimizin şahadetlerini tebrik eder, bu vahşi çeteleri lanetle kınarız. İslam’ın izzetini omuzlayan siz muvahhitlere, selam gönderiyoruz.” dedi. (Ömer Yıldırım-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.