Aksaray’ın Cankıllı köyünde Kutlu Doğum etkinliği

Aksaray’ın Cankıllı köyünde Kutlu Doğum etkinliği

Aksaray İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (AKSA-DER) organizasyonuyla, Aksaray'a bağlı köy ve beldelerde düzenlenen kutlu doğum programlarının ilki Cankıllı köyünde yapıldı.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Aksaray İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AKSA-DER) tarafından Aksaray merkeze bağlı Ekecik bölgesindeki Cankıllı köyünde gerçekleştirilen ilk kutlu doğum etkinliği, köylülerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Bayram Öztürk’ün sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Hamza Çekiç’in okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından programın açılış ve selamlama konuşmasını Aksa-Der Yönetim Kurulu üyesi Hamza Yıldız yaptı.

Hamza Yıldız, katılımcılara hitaben Zazaca yaptığı konuşmada “Peygamber (sav), biz ümmetine iki değerli emanet bırakmıştır, bunlar Kur’an ve Sünnettir. Bu iki emanete sahip çıkarsak bu bizi kurtuluşa götürecektir” dedi.

Açılış konuşmasından sonra sahne alan Aksa İlahi Grubu, mevlit okudu ve ilahiler seslendirdi.

“Alnı secdeye gitmeyenlerin peşinden gidilmemelidir”

Programda konuşan İlahiyatçı Nezir Tunç, Peygamberin her konuda ümmeti için örnek ve rehber olduğunu belirterek; evde, iş yerinde ve yönetimde örnek alınacak, önder kabul edilecek yegâne insanın Hz. Muhammed (sav) olduğunu ifade etti.

Tunç, “Günümüzde insanların, hiç alnı secdeye gitmeyen kişilerin peşinden gittiklerini, dinden uzak, ne olduğu belli olmayan insanları kendilerine önder ve baş edindiklerini görüyoruz. Bunun sonucunun asla ve asla mutluluk getirmeyeceğini, huzur getirmeyeceğini, kurtuluşa vesile olmayacağını bilmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Peygamberin bu dünyadaki en güzel örnek olduğunu anlatan Tunç, Asr-ı Saadet döneminden ve Peygamberin kendi hayatından örnekler vererek konuşmasını tamamladı.

Aksa kız çocuk ilahi grubunun Peygamber efendimizi anlatan şiirler okuması esnasında, katılımcıların duygulu anlar yaşadığı görüldü.

Program, Hamza Çekiç’in yaptığı dua ile sona erdi.

Programdan sonra 2015 Kutlu Doğum özel CD’si dağıtıldı.  Programa katılan köy ahalisi ve çevreden programa iştirak eden misafirler, düzenlenen etkinlikten son derece memnun kaldıklarını ifade ederek, emeği geçen yetkili ve gönüllülere teşekkürlerini sundular. (Ömer Yıldırım-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.