Aksaraylı çiftçilere sebze fidesi dağıtıldı

Aksaraylı çiftçilere sebze fidesi dağıtıldı

Aksaray'da açıkta sebze yetiştiriciliğinin daha iyi bir noktaya gelebilmesi için 200 dekar alanda sebze yetiştirecek 41 çiftçiye 382 bin 926 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen sebze fidesi dağıtım töreninde konuşan Aksaray Valisi Şeref Ataklı Aksaray’ın 420 bin hektarlık  tarımsal toprağının  yüzde 3,5’luk alanının meyve ve sebzecilik alanında kullanıldığını söyledi.

Sebze ve meyveciliği geliştirmek, üretimi arttırmak için fidan ve fide dağıtımları yaptıklarını belirten Vali Ataklı şöyle konuştu: “Geniş tarım alanlarımızınım etkin şekilde kullanmak istiyoruz. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan ‘Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı’ doğrultusunda çalışmalar sürdürülecek. Bu planı aksatmadan uygulayacağız. Aksaray’ın tarımsal üretimini, azami düzeyde arttırmak çiftçilerimizin daha çok gelir elde etmesini istiyoruz.” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun da konuşmasında İl Özel İdaresi kaynakları kullanılarak 41 çiftçiye 2 dekar ve üzeri alanda yetiştirilmek üzere toplam 200 dekar alanda sofralık, salçalık domates, sofralık biber, patlıcan ve kavun olmak üzere 382 bin 926 adet sebze fidesinin dağıtılacağını söyledi.

Konuşmaların ardından hak sahibi çiftçilere fidelerinin dağıtımı yapıldı. Fide dağıtım törenine Vali Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş katıldı. (Ömer Yıldırım-İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.