Aksaraylılar Siyonizm'i ve Emperyalizm'i telin etti

Aksaraylılar Siyonizm'i ve Emperyalizm'i telin etti

Aksaray STK Platformu, Emperyalist ABD ve Siyonist işgalcileri düzenledikleri basın açıklamasıyla telin etti.

Aksaray STK Platformu, düzenledikleri basın açıklamasıyla emperyalist ABD'nin Kudüs'le ilgili kararını telin etti.

Eyüp Dağdaş’ın okuduğunu basın açıklamasında emperyalist ABD ve Siyonist işgalciler aleyhine sloganlar atıldı.

Filistin'in dar bir coğrafyada bulunan bir takım insanların meselesi değil; tüm İslam âleminin namusu olduğunu vurgulayan Dağdaş, tüm İslam âlemine birlik olma çağrısında bulundu.

Dağdaş, "Her geçen gün İslam coğrafyası küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevrilmektedir. Dün kendisini muasır medeniyetler seviyesinde gören Avrupa’nın merkezinde Bosna’da yaşanan soykırım hafızalarımızda taze iken Suriye’de her gün bir insanlık dramı yaşanırken Arakanda naklen soykırımlarda kimyasal silahlarla masum çocuklar ve kadınlar katledilirken; milyonlarca insan yerlerinden yurtlarından ayrılmak durumda kalmıştır." dedi.

Filistin'in, 1948 yılından beri yüzlerce yıllık büyük İsrail projesi çerçevesinde adım adım işgal altına alındığını belirten Dağdaş, "İslam’ın ilk kıblesinde dahi Ezan-ı Muhammedî’nin yasaklanması son olarak da Kudüs’ü işgalci Siyonistlerin başkenti olarak ilan edilmesi cüretinde bulunulmuş bir eşkıya ordusuna karşı dik duruşun bir Müslüman için namus meselesi olduğunu tüm İslam âlemine hatırlatıyoruz. Âlem-i İslam’ın reel politik kaygılardan arınarak Amerika’dan İsrail’den değil, Allah’tan korkmaya ve O’na teslim olmaya çağırıyoruz."

Dağdaş, açıklamasını şöyle sürdürdü:  "Artık ümmetin prangalarından kurtulmasıyla Filistin’in özgürlüğüne kavuşması aynı çizgiye gelmiştir. Tüm dünyaya hatırlatmak isteriz ki Türkiye tarihin kendisine yüklediği kutsal misyonunu ifa edecek, okyanus ötesinden iftira, tiyatral operasyonlar ve karalama kampanyalarıyla engellenmek istense de din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin tüm mazlumların hakkını savunmaya daha gür bir sesle devam edecektir. Şu açıkça bilinmelidir ki New York un bir gece aydınlanması için tüm gönül coğrafyamızı ateşe atanlar, Kudüs’ümüzün bir anlık karanlığa bürünmesinin sonuçlarını çok ağır ödeyeceklerdir. Tarih bize göstermiştir ki Theodor Herzl’in rüyasıyla hareket edenler bu çağın Selahaddinlerini, Abdülhamitlerini hesaba katmazlarsa acı bir kâbusa uyanacaklardır." (İLKHA)
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler