Ali Babacan'dan koronavirus süreç yönetimi hakkında açıklama

Ali Babacan'dan koronavirus süreç yönetimi hakkında açıklama

Partisinin 1. Olağan Samsun İl Kongresi’nde konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, artan koronavirus vakalarının sebebinin sürecin kötü yönetilmesi olduğunu söyledi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, patisinin 1. Olağan Samsun İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, pandemi sürecinin yönetimi, enflasyon oranları, ekonomi ve Türkiye'nin komşu ülkelerle olan ilişkileri hakkında konuştu.

"Şu an halkımızın açık bir şekilde sağlık hakkına erişimi engelleniyor." diyen Babacan, "Bu yönetim sağlık sistemini ciddi bir tıkanıklığa mahkûm etti. Herkesin maaşından sağlık sigortası primi kesiliyor. Halkımız bu bedeli ödediği hâlde sağlık hizmetlerine erişmekte güçlük çekiyor. İşte burada da kaybet-kaybet tablosu görüyoruz. Artık yeter! İşin ucunda bu milletin hayatı var. Tekrar ediyorum: İnsanların salgın hastalık yüzünden hayatlarını kaybetmeleri önlenebilir. Tablonun bu denli ağır olmasının tek sebebi kötü yönetimdir. Açıklanan düşük vaka sayısıyla bile pandemide dünya üçüncüsü olmamızın başka bir izahı yok." dedi.

Yaşanan döviz krizleri ve ekonominin kötüye gitmesinin ardından hükümetin 'güven olmadan ekonomi güçlenmez' dediğini hatırlatan Babacan, Aklınız şimdi mi başınıza geliyor? Beni kastederek 'bir de kalkmış bize ders vermeye kalkıyor' diyorlar ama söylediklerimizden epey kopya çekiyorlar." diye konuştu.

Enflasyonu olduğundan düşük açıklamanın hükümete güven kazandırmayacağını belirten Babacan, "Pandemi vaka sayılarını düşük açıklamak, size güven kazandırmaz. Doğru haber yapan gazetecileri işten attırmak, doğruyu söyleyen sivil toplum kuruluşlarını hain ilan etmek, size güven kazandırmaz. Suç örgütlerine, yasadışı yapılara övgüler düzenlerle ortak olmak, onlara sahip çıkmak, size güven kazandırmaz. Yargıyı siyasi etki altına alıp, mahkemelerin bağımsızlığını yok etmek size güven kazandırmaz. Bu toplumu kutuplaştırmak, bazı toplum kesimlerini öteki ilan etmek, düşman ilan etmek, size güven kazandırmaz. Dış ilişkilerde herkesle kavgalı olmak, herkesi düşman ilan edip sonra da yapayalnız kalmak size güven kazandırmaz." şeklinde konuştu.

"Yanlış politikalar yüzünden ülke içe kapanıyor"

Geçtiğimiz gün Ağrı’nın İran sınırına 81 kilometrelik duvarın tamamlandığını hatırlatan Babacan, "Zaten Suriye sınırımızdaki 800 küsur kilometrelik duvarı da geçtiğimiz aylarda tamamladılar. Dış politikayı, diplomasiyi rafa kaldırdıkları için, güvenliği ancak sınırlar boyu duvarlarla sağlamaya çalışıyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Biz vaktiyle dış ilişkileri yönetirken komşularımızla iyi ilişkileri esas aldık. Bırakın duvar örmeyi, serbest dolaşımı hedefledik. Hatırlayın, o günlerde hem üretimimiz hem de ihracatımız hızla arttı. Ülkemizin refahı arttı. En çok da sınır illerimiz istifade etti bundan. Ama şimdi uygulanan bu yanlış politikalarla ülkemiz daha da içe kapanıyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler