Alimler toplumun düzelmesi için neler yapılması gerektiğini hatırlatan rehberlerdir

Alimler toplumun düzelmesi için neler yapılması gerektiğini hatırlatan rehberlerdir

Diyarbakır'da düzenlenen 4'üncü Alimler Buluşmasına ilişkin konuşan kadın katılımcılar, alimlerin toplumun düzelmesi için neler yapılması gerektiğini hatırlatan birer rehber olduğunu söylediler.

Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) tarafından yurt içi ve yurt dışından alimlerin katılımıyla düzenlenen 4'üncü Alimler Buluşmasına iştirak eden kadınlar, buluşmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İslam'dan, Kur'an'dan uzaklaşan toplumun her geçen gün ifsata doğru gittiğini ifade eden kadınlar, bunun tekrar düzelmesi için alimlere çok önemli görevler düştüğünü, bundan dolayı da bu tür etkinliklerin sıklıkla yapılması gerektiğine dikkat çektiler.

Alimlerin önemine vurgu yapan Betül Şimşek, "4'üncü Alimler Buluşması programı; Müslümanların birliğini ifade etmesi açısından çok önemlidir. Burada herhangi bir ırk farkı olmaksızın bütün Müslümanların kardeş olduğunun farkına varıyoruz. Alimlerimiz bize bir Müslüman olarak nasıl yaşamamız gerektiğini, toplumun düzelmesi için neler yapmamız gerektiğini hatırlatıyorlar. Ondan dolayı çok önemli bir etkinliktir. Etkinliği düzenleyenlerden Allah razı olsun. Bu gibi etkinliklerin devamının gelmesini diliyoruz. Toplumda bir takım sorun ve sıkıntılar var. Öncelikle anneler evlerinde çocuklarını yetiştirme çabası içerisine girmelidir. İslam'ın bizden istediği şekilde başta çocuklarımızı yetiştirmeliyiz. Kadınlar bu konuda kendi üstlerine düşen görevi yaparak her türlü çabayı harcamalıdırlar." dedi.

"Toplumun ıslahı ancak Kur'an'ın nasihatlerine uymaktan ve İslam'ı yaşamaktan geçer"

Alimlerin bu gibi toplantıları daha sıklıkla ve büyük organizasyonlarla yapması gerektiğini söyleyen katılımcı Selma Altun, toplumun, İslam'dan ve Kur'an'dan habersiz olmasından dolayı her geçen gün daha kötü bir hale geldiğine vurgu yaptı.

Altun, "Etkinliği çok gerekli ve güzel bulduk. Belki de şu devirde en çok ihtiyacımız olan böyle toplantı ve konulardır. Çünkü alimler Peygamberlerin varisleridirler. Alimlerimizin hakkı konuşması lazım. Çünkü gerçekten toplum elden gidiyor. İnsanlık ölmüş durumda. Alimlerimiz bu toplantılarını çok daha sıklıkla ve daha büyük organizasyonlarla yapmaları gerekir. İslam'dan, Kur'an'dan bihaber olmamız, Allah'ın emirlerini unutmamızdan dolayı toplum olarak her geçen gün kötü bir hale geliyoruz. Toplumun ıslahı da ancak Kur'an'ın nasihatlerine uymaktan, İslam'ı yaşamaktan geçer. Eğer bizler çocuklarımıza, gençlerimize İslam'ı anlatırsak, onlara Allah'ı hatırlatırsak, onları medreselere yönlendirirsek toplumun da ıslahına çalışmış oluruz. Hayat probramımız aslında Kur'an-ı Kerim'dedir. Hayat probramımızı gençlere dinletirsek ıslah olurlar. Gençler ıslah olursa toplum ıslah olur. Bunda da en büyük görev annelere düşüyor. Anneler bu konuda çok daha hassas davranması gerekir. Çocuklarımızı Allah ve Peygamber sevgisiyle büyütmeliyiz." ifadelerine yer verdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler